Негайно! Зеленський підняв на ноги країну, особисто зробив це. Поки всі крачать зрада спливла шокуюча правда

Президент України Володимир Зеленський скасував санкції проти онуки італійського диктатора Беніто Муссоліні Алессандри Муссоліні. Про це свідчать зміни в додатки до попередніх указів про санкції в указі №184 від 14 травня.

Ця рішення президента викликало шквал критики від опонентів та “викриків” про зраду. Однак, тут не все так просто.

Санкції були накладені на Алессандру Муссоліні у березні 2019 року на 3 роки за її роботу “спостерігачем” на так званих виборах у самопроголошених “народних республіках” Донбасу у 2015 році. Зокрема, санкції передбачали блокування активів, запобігання виведенню капіталу, заборона на в’їзд до України.

Причини її виключення з санкційного списку не зазначені. Разом з тим, санкції було знято з 9 фізичних осіб та 12 компаній.

Водночас, як з’ясувалося пізніше, Алессандра Муссоліні вважає скасування українських санкцій проти неї “відновлення правди”.

Про це вона заявила в електроном листі у відповідь на запит “Радіо Свобода” в Італії.

“Як я вже повідомила і офіційно 15 листопада 2019 поінформувала консульство Італії у Києві, я ніколи не бувала в Україні і, відповідно, жодним чином не брала участі у будь-яких політичних організаціях або суспільних подіях у цій країні…Свого часу я вважала “санкцію” зовсім безпідставною, і сьогодні беру до уваги факт ее скасування, що сприяє відновленню правди”, – заявила онука Муссоліні.

Мало того, дослідник європейських правих і їхніх зв’язків із Росією Антон Шеховцов на Facebook повідомив, що Алессандра Муссоліні ніколи не “спостерігала” за “виборами” в ОРДЛО.

Вона потрапила в торішній санкційний список помилково – українська влада переплутала її з Алессандро Мусоліно (який до санкційного списку не потрапив).

Ще в минулому році Шеховцов вказував на факт участі як “спостерігача” на незаконних “виборах” на Донбасі в листопаді 2014-го і в листопаді 2018 року цього італійця. Він є представником правої партії (“Вперед, Італія”).

Нагадаємо, напередодні Володимир Зеленський схвалив рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про продовження санкцій проти російських соціальних мереж “ВКонтакте”, “Одноклассники” і поштового сервісу Mail.ru, підписавши указ №184.

“Ввести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 14 травня 2020 року “Про застосування, скасування та внесення змін в персональні спеціальні економічні й інші обмежувальні заходи (санкцій)”, – сказано в ньому.

Контроль за виконанням рішення РНБОУ, введеного в дію указом, покладено на секретаря РНБО Олексія Данілова.

Зазначимо, рішенням РНБО передбачається застосування обмежувальних заходів стосовно російських соціальних мереж та інтернет-сервісів, зокрема Mail.ru, “ВКонтакте”, “Одноклассники” та інших.