Новий напрямок фронту?! ТЕРМІНОВО: окупанти прориваються вглиб – атака на місто, ЗСУ тримаються з останніх сил!

На Сході ворог перейшов на ще одну ділянку фронту, де намагається перерізати надважливу залізничну гілку.

Про це сказав радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Він зауважив, що ворог хоче врізатися в залізничну гілку між Маріуполем й Волновахою. До того ж, росіяни хочуть відкрити ще одну ділянку фронту – Вугледар. Ворогу дуже потрібно посунути Збройні Сили України якомога далі від міста.

Насамперед Вугледар – це залізничний вузол, але для того, щоб він працював, росіянам треба дуже далеко посунути підрозділи Сил оборони. Але саме Вугледар й посилення на цьому напрямку не дає ворогу можливості врізатися в гілку між Маріуполем й Волновахою.

«Для них це критична історія. Тому цілком можливо, що найближчим часом, якщо росіяни накопичать достатньо резервів й матимуть успіх у районі Мар’їнки, то можливо окупанти розпакують Вугледар. Проте зараз біля Мар’їнки ЗСУ ефективно знищують росіян. Сподіваюся, що так і буде, адже ще одна точка напруження біля Вугледару нашим бійцям точно не потрібна», – додав радник міського голови Маріуполя.

Як зауважив Андрющенко, росіяни пріоритетно перекидають військову техніку та резерви у Волноваху й район, але в районі від Маріуполя до Бердянська більш-менш спокійно, передислокації ворожих підрозділів не зафіксовано.

«Там достатньо людей. Важко спрогнозувати, куди вони підуть. Ці підрозділи можуть кинути для посилення в Мар’їнці», – наголосив Андрющенко.