Новий наступ на Харків? Ситуація критична – страшна звістка з фронту: Арестович злив все. Переможемо!

Чи існує реальна загроза Харкову? Це питання зараз цікавить багатьох.

В ефірі Фейгін LIVE  Олексів Арестович заявив, що на сьогоднішній день існує реальна загроза Харкову з боку російських військ, які зібрали на кордоні кілька батальйонно-тактичних груп.

Існує абсолютно реальна загроза Харкову. Справа в тому, що на кордоні в Бєлгородській області зібрана пристойна збірна російська солянка, десь 5-7 БТГ, які будучи введені на цей напрямок, можуть доставити Харкову великі неприємності. Вони не візьмуть місто, але просунутися ближче, поставити місто під загрозу масованих ударів артилерією вони можуть”, – пояснив радник глави Офісу президента. Варто також зазначити, що  Росія  також тримає на цьому напрямку кілька штурмовиків і вертольотів. Тому Харків знову став прифронтовим містом. Він не особливо переставав ним бути, але був період, коли ми вийшли до кордону, рушили на Печенізьке водосховище, але зараз ми відкотилися, і по Харкову б’ють польовою артилерією, і ця ситуація може погіршитися , – додав Арестович, пояснивши ситуацію на Харківщині.

Нагадаємо, Генштаб ЗСУ у зведенні станом на ранок 18 червня повідомив, що українські воїни на Харківському напрямку націлені на те, щоб прорватися в тил військ окупантів, що діють на Слов’янському напрямку. Однак ворог не дає цього зробити, а також блокує вихід Захисників України до державного кордону.

«На Харківському напрямку основні зусилля противник зосереджує на утриманні зайнятих рубежів та обстрілах позицій наших військ. Завдав авіаційних ударів по населених пунктах Тимофіївка та Цапівка. Триває постачання озброєння, військової техніки і матеріальних засобів з території російської федерації», – йдеться у повідомленні.

Також Генштаб зазначає, що неподалік рубіжного успіху ворог не мав, адже намагався провести розвідку боєм, яка не вдалася.

Варто додати, що на Сєверодонецькому напрямку окупанти здійснюють обстріли у районах населених пунктів Лисичанськ, Борівське, Біла Гора та Устинівка. Завдали авіаційних ударів поблизу Білої Гори, Мирної Долини та ракетного удару в районі Верхньокам’янки.

«З метою корегування вогню в районі Сєверодонецька ворог проводить цілодобову повітряну розвідку із застосуванням БпЛА “Орлан-10”. Тривають бойові дії за встановлення повного контролю над цим містом», – резюмують у Генштабі.

Не можна не сказати і про те, що українські підрозділи відбили штурм в районі населеного пункту Тошківка. Противник відійшов  та проводить перегрупування. На Бахмутському напрямку окупанти обстрілюють позиції наших військ в районах населених пунктів Миколаївка, Білогорівка, Яковлівка та Покровське. Зафіксовано ракетні удари поблизу Зайцевого та Нью-Йорка.

Ворог веде штурмові дії у напрямку Оріхове – Гірське, бойові дії тривають.

Чудовою новиною стало те, що штурм у напрямках Оріхове – Золоте та Первомайськ – Золоте наші захисники успішно відбили.

На Миколаївському напрямку ворог здійснював вогневе ураження підрозділів Сил оборони із ствольної та реактивної артилерії у районах населених пунктів Правдине, Посад-Покровське та Благодатне. Вів повітряну розвідку позицій наших військ із застосуванням БпЛА у районі населеного пункту Таврійське.

На Криворізькому напрямку противник обстрілював з артилерії та реактивних систем залпового вогню у райони населених пунктів Червоний Яр та Кобзарці. Українські захисники завдають ворогу втрат на всіх напрямках де тривають активні бойові дії. Російські окупанти, щоб хоч якось виправдати руйнування цивільних об’єктів на території України, продовжують інформаційні вкиди про розташування військових підрозділів в школах, лікарнях та церквах.

Разом переможемо! Слава Україні!