Обшуки в офісах та арешт 100 мільйонів: Сакварелідзе про справу Курченка

Заступник генерального прокурора України, прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе розповів про процес розслідування розкрадання нафтопродуктів структурами, які пов’язані із олігархом Сергієм Курченком.

Про це Сакварелідзе написав на своїй сторінці в Facebook.

"На даний момент прокурори і поліцейські Одеської області проводять обшуки в офісах і за місцем проживання як колишніх, так і діючих керівників і засновників ДП ​​"Укртранснафтопродукт", а також чотирьох інших пов'язаних з ними підприємств в Житомирі, Києві, Коростені, Миколаєві та Херсоні", — проінформував заступник генпрокурора.

Також, а його словами, суд арештував понад 100 мільйонів, які були отримані в результаті реалізації цих нафтопродуктів.

"Також за клопотанням наших співробітників суд наклав арешт на понад 100 мільйонів гривень, які були отримані в результаті реалізації цих нафтопродуктів. Вчора правоохоронці пред'явили представникам державного підприємства і банку рішення суду, згідно з яким вони протягом наступних декількох днів зобов'язані перерахувати ці кошти на розрахунковий рахунок Головного управління Національної поліції в Одеській області. У нас є вагомі підстави вважати, що ці кошти були вкрадені, їх там немає і бути не може. Хоча дуже хотілося б вірити у зворотне. Слідство покаже", — зазначив Сакварелідзе.