Одкровення провідниці: життя, секс і робота в рейсі

Одкровення провідниці: життя, секс і робота в рейсі

Дівчина-провідник анонімно розповіла про життя в рейсах, про секс в поїздах і свою роботу

Марина (ім'я змінено на прохання дівчини) працює провідником вже кілька років, робота, за її словами, складна і невдячна, але у всьому є свої плюси. Редакція інтернет-порталу 

Марина, розкажи будь ласка, як ти прийшла в цю професію. Які плюси і мінуси є в роботі провідника?

– Я працюю на поїзді далекого прямування вже майже п'ять років, зараз мені 29. Потяги мені подобалися з дитинства, тому я вирішила зв'язати своє життя саме з цією роботою. Звичайно, на перший погляд, ця професія оповита якоюсь романтикою, але, насправді, чого я тільки не побачила за цей час. Звичайно, страждає особисте життя, ти постійно кудись їдеш і серйозні відносини побудувати важко. Перший час і нервові зриви були, і хотілося все кинути, але потім втягнулася, тим більше що з роботою зараз сутужно, а тут платять непогано. Перший час було дуже важко, потрібно йти на контакт з нерозуміючими і кричущими на тебе людьми, які доводять свою «правоту». Були й нещасні випадки, і кримінал.

Ця робота мене повністю змінила, я стала дуже спокійно ставитися до всього, вмію виходити зі сварок, згладжувати конфлікти. Мені подобається спостерігати за людьми: хтось ввічливий і вихований, хтось грубий. Є й такі, яким відразу все не подобається: і вагон, і місце, і провідник не той, і туалет не біо. Пасажири дуже різні бувають – хто п'яний, хто вимогливий, хто примхливий, але підхід потрібно знайти до всіх. Оскільки поїзд далекого прямування, то в дорозі знаходишся по кілька днів, бували такі ситуації, що у пасажира, вибачте, смердять ноги. Доводилося тихесенько підходити і культурно і ввічливо просити помити їх в туалеті і поміняти шкарпетки. Цікаво, що реагують багато спокійно і з розумінням.

Робота важка, ти і прибиральник, і продавець, і психолог, і нянька, і вантажник. Робота брудна, ніде правди діти, і в туалетах сам прибираєш, якщо поїзд далекого прямування, що не миєшся кілька днів, але до всього звикаєш. Іноді морально дуже важко, у мене на першому році роботи в вагоні дідусь помер, серце вночі зупинилося. Я його буджу, скоро його зупинка, а він не прокидається. Я потім всю ніч проплакала.

Величезний плюс в цій роботі, який перекриває всі мінуси, що ти подорожуєш, буваєш в різних містах, мені це дуже подобається, я цим живу.

Розкажи, будь ласка, про самі незвичайні випадки, які відбувалися в дорозі?

– Був у мене дуже кумедний випадок, звичайно, спочатку він смішним мені не здався. Пасажир і пасажирка бігали і по черзі скаржилися один на одного, причому, сиділи вони в різних кінцях вагона. Я зрозуміти не могла, що відбувається, жінка підходить до мене і каже, що один з пасажирів п'яний і неадекватний – вказує на чоловіка. Я до нього придивилася, начебто веде себе нормально, потім приходить він і скаржиться мені на пасажирку, мовляв, він бачив як, вона краде в іншого пасажира. І так тривало цілий день, до вечора з'ясувалося, що це колишнє подружжя, випадково зустрілися в моєму вагоні. Заради загального спокою, я переселила жінку в сусідній вагон, а то б вони у мене ще побилися.

Зовсім недавно була ще одна подружня пара, до речі, сіли вони в Кірові, їхали ми в Анапу. Ну, по-перше, сіли вони вже напідпитку, але я закрила на це очі, вели вони себе досить спокійно. Але вечірка у них продовжилася в вагоні, на мої усні зауваження не реагували, так тривало до самої ночі, а сіли вони днем. Коли узяте спиртне у них скінчилося, дружина пішла шукати його у провідників, пасажирів, з кимось посварилася, з однією дівчиною навіть побилася, було прийнято рішення з поїзда її зняти. Подзвонили в поліцію, попередили, щоб зустрічали «клієнтку». Підходжу до чоловіка, кажу, що ми вашу дружину знімаємо з поїзда, а він відповідає, робіть з нею, що хочете, я спати. На ранок, коли він протверезів, схопився за голову, зійшов на наступній станції, сказав, поїде за дружиною.

Але бувають і хороші випадки, не все так погано. Наприклад, моя знайома провідниця зустріла свого чоловіка в поїзді. До слова, у чоловіків провідників бувають швидкоплинні інтрижки з пасажирками, дівчата в цьому плані скромніше, чи що. Але трапляється і любов. Сталася така історія, сів до однієї з провідниць в вагон чоловік і став до неї заглядати: то за чаєм, то за печивом, то ще за чимось. На довгій зупинці збігав купив їй букет квітів, вони розговорилися, він випросив у неї номер телефону, але так і не передзвонив. Ну, ми тоді всім колективом засмутилися, хлопець такий щирий був, очі горіли, сумнівів не було, що подзвонить. І ось десь через півроку, коли вона працювала вже на іншому поїзді, в сусідній вагон сів той самий хлопець. Коли її побачив, кинувся до неї, і розповів, що втратив номер телефону, знав тільки ім'я. З тих пір їздив на поїздах і шукав свою втрачену любов, питав про неї у всіх провідників і знайшов. Одружені вже три роки.

Чи бували в твоїх рейсах шукачі сексуальних пригод?

– Звичайно, шукачі сексуальних пригода періодично зустрічаються. Іноді пари просто викуповують купе і, в принципі, нікому особливо не заважають, якщо тільки звуками. Була у мене парочка, яка закрилася в туалеті хвилин на 30, до них вже інші пасажири стукати стали, вийшли збентежені з червоними щоками. Були й такі випадки, коли молоді люди намагалися вдатися до плотських утіх прямо в плацкарті, наприклад, на другій полиці або завісу простирадлом. Як правило, їх дії починають засуджувати навколишні пасажири, і все відразу ж припиняється.

А яка у провідників зарплата, на життя вистачає?

– Зарплата непогана, отримую близько 30-35 тисяч, при тому, що коли працюю, гроші майже не витрачаю. Графік мені теж подобається, наприклад, якщо 8 днів в дорозі, значить, дають 8 днів вихідних. Крім того у нас стоїть план з продажу чаю, печива і сувенірної продукції, який ми зобов'язані виконати, нам нараховують преміальні, а якщо план виконано всією бригадою, то дається ще й додаткова премія. Ну, природно, є пільги.

Хороший в тебе колектив?

– Знайомимося на зборах складу, з кимось вже знайомі, з кимось навіть дружиш, це як пощастить. Провідники і начальники поїзда різні бувають. Але найчастіше ми одна команда, допомагаємо один одному, я завжди допомагаю, якщо у провідника є недостача, а у мене є щось зайве, я ділюся. Я сама колись починала працювати, у мене в перший же рейс комплект білизни і підсклянник повели, мені допомогли колеги. Ось і я намагаюся завжди допомагати.