Оголосили ЩОЙНО! Після наради Зеленського: викрили все – навіть Залужний в шоці. Важке рішення!

Українські захисники продовжують тиснути на ворога на півдні нашої країни. Окупанти своєю чергою намагаються контратакувати у відповідь.

Про це повідомляє заступник командувача ОСУВ “Таврія” зі стратегічних комунікацій Сергій Кузьмін.

“На нашому напрямку триває напружена робота щодо звільнення території від окупантів. Наші воїни продовжують знищувати живу силу противника і його техніку”, – сказав речник.

За його словами, за минулу добу втрати ворога на півдні України склали майже 300 осіб. З них більшість поранені. Також було знищено декілька одиниць військової техніки ворога. Зокрема, 4 танки, 6 бойових машин та декілька одиниць автомобільної техніки.

Кузьмін також прокоментував інформацію про спроби окупантів наступати південніше Новоданилівки у Запорізькій області.

“Противник намагається постійно контратакувати, намагається наступати. Проте наші воїни тримають оборону і на напрямках наступу продовжують впевнено рухатися вперед”, – пояснив він.

Підкреслимо, що українські бійці просуваються на двох ділянках фронту, а саме у Запорізькі та Донецькій областях. Окупанти своєю чергою намагаються прорвати оборону ЗСУ на сході.

Про це повідомляє речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов.

Українські військові продовжують штурмувати на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках. За словами речника, у напрямку Урожайного, а також південніше та південно-східніше Старомайорського ЗСУ мали частковий успіх. Закріплюються на досягнутих рубежах.

Окупанти своєю чергою вели наступальні дії в районі Новокалинового, Авдіївки, Побєди та Новомихайлівки у Донецькій області, але безуспішно. Ковальов наголосив, що росіяни зазнають значних втрат, але продовжують чинити потужний опір. Окупанти переміщують підрозділи та війська, активно застосовують свої резерви.

Українські воїни також продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут. Закріплюються на досягнутих рубежах. Окупаційні війська спробували повернути втрачені позиції на околицях Кліщіївки поблизу Бахмута, але успіху не мали.

“Водночас Сили оборони України стримують наступ російських військ на Куп’янському та Лиманському напрямках. Противник вів безуспішні наступальні дії в районі північно-східніше Дружби”, – додав речник.

Також додамо, що на окупованих територіях півдня окупанти дислокуються серед місцевого населення, ховаючись від українських сил оборони.

Про це в ефірі телемарафону сказала керівниця Об’єднаного прес-центру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«Окупанти на Лівому березі, зосередивши свої  сили – і живу силу, і техніку, розуміють, що ми відпрацьовуємо контрбатарейно і це означає, що їм спокою не буде в жодній точці. Саме тому вони намагаються розподіляти свої місця дислокації серед місцевого населення. І цим ускладнюють роботу ЗСУ», – сказала Гуменюк.

Вона підкреслила, що Сили оборони України «не працюють» по цивільних об’єктах.

«Ми усвідомлюємо відповідальність перед нашими громадянами, які знаходяться в окупації. І тому така ретельна робота – виявлення подібних пунктів і точкове їх знищення – це дуже кропітка робота, але потім неймовірно результативна», – зазначила речниця.

За словами Гуменюк, ураження пункту управління у Новій Каховці мало результат і розкоординувало частину війська росіян.

«Командний пункт знищено, а це означає, що знов у вороже військо внесено певний безлад. Тому що нема управління, воно потребує переформатування. І бачимо, що морально-психологічний дух підривається з кожним днем ускладненою логістикою, відсутністю управління і можливістю бути ураженим навіть в таких захищених об’єктах», – підкреслила Гуменюк.