Онищенко подав до суду на ГПУ та НАБУ (Документ)

Народний депутат Олександр Онищенко подав позов до Печерського районного суду Києва проти Генеральної прокуратури України та Антикорупційного бюро.

Як пише "Українська правда", у такий спосіб депутат намагається захистити свою честь та ділову репутацію, передає Корупція Інфо.

У тексті позовної заяви Онищенко вказав, що 15 червня під час брифінгу керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький назвав його організатором злочинної схеми.

Онищенко вважає, що ця інформація є недостовірною та вимагає її спростування.

У випадку поширення інформації, яку подає посадова чи службова особа, відповідачем у справі має бути юридична особа. Оскільки Холодницький є заступником генерального прокурора, то позов подано проти ГПУ.

Крім того, відео брифінгу оприлюднило у себе на сайті Національне антикорупційне бюро, тому Онищенко подав позов і проти НАБУ.

Нагадаємо, що Онищенка звинувачують у зловживанні при реалізації газу компанії "Укргазвидобування". Раніше повідомлялось, що нардеп втік до Монако, проте невдовзі депутат сам прийшов до НАБУ, щоб прояснити ситуацію.