Перемога за нами! Рішуча заява ЄС: Путін відповідатиме за все. Суворе покарання для диктатора – вже скоро!

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн переконана, що жорстока путінська повномасштабна війна проти України завершиться українською перемогою та стратегічною поразкою для Владіміра Путіна, оскільки трансатлантична єдність та солідарність у протидії цій агресії є потужною, як ніколи раніше.

Про це вона заявила під час спільного звернення до преси разом із президентом Сполучених Штатів Америки Джо Байденом.

«Ми рішучі у наших діях проти цієї жорстокої російської війни. Ця війна буде стратегічною поразкою для Путіна. Наша співпраця над чотирьома послідовними пакетами санкцій була надзвичайною та виключною. Санкції вже почали працювати, і вони глибоко впливають на російську систему, висушують ресурси путіна для фінансування цієї вбивчої війни. Наша робота над санкціями також демонструє, що коли ми діємо разом, ми є сильнішими та ми дійсно можемо привносити зміни», – сказала президентка Єврокомісії.

Урсула фон дер Ляєн наголосила, що сам факт присутності президента США в Брюсселі та його участь у роботі Європейської Ради є потужним посланням для усього світу – трансатлантичне партнерство зміцнюється, Європа і Північна Америка є єдиними, як ніколи раніше.

Президентка Європейської комісії зауважила, що США і ЄС продовжують активне співробітництво за багатьма стратегічними напрямками, починаючи від надання гуманітарної та безпекової допомоги для України до питань енергетики та боротьби із спільними загрозами для демократії. Важливе місце у цих контактах посідають питання двосторонніх відносин між ЄС і США у захисті баз даних та приватної інформації громадян.

«У світі, який постає перед безладом, наша трансатлантична єдність дозволяє утримувати фундаментальні цінності та правила, в які вірять наші громадяни», – підкреслила президентка Єврокомісії.

Нагадаємо, що американський генерал Бен Ходженс заявив, що Україна зрештою переможе. Але попереду ще багато важких днів, а це і втрати життів ні в чому невинних людей, і руйнування великої кількості інфраструктури, приватної власності.

“Проте я вже бачу, що Україна переможе. Українці перевершують противника за бойовою мораллю, адже вони захищають свою країну. Російські військові не настільки ефективні, як ми думали, — у них не вистачає логістичних потужностей для взяття Києва та й особового складу їм теж не вистачає. Тому вони зазнали поразки у прилеглих до Києва районах. Українці завершать війну перемогою. Але їм не вдасться зробити це швидко. У росіян ще досить багато сил, вони не збираються просто розвернутися і піти додому. Проте логістична підтримка від Заходу поступово стане визначальним чинником для того, щоб Збройні сили України зрештою здобули перемогу”, – заявив він.