Пішла на карантин. Королева Єлизавета зробила офіційне оголошення. “Готові зробити все можливе”

Кілька днів тому в пресі з’явилася інформація, що 93-річна королева Великої Британії Єлизавета II разом з 98-річним чоловіком, принцом Філіпом, покинула Букінгемський палац і переїхала до Віндзорського замку через пандемію коронавірусу COVID-19.

А 19 березня з’ясувалося, що Її Величність офіційно пішла на карантин. Разом з чоловіком вони покинули Лондон і житимуть у Віндзорському замку (за інформацією ЗМІ, до Великодня, якій у 2020 році припадає на 19 квітня). Про ізоляцію Єлизавета II заявила на офіційних сторінках королівської сім’ї в соціальних мережах. Крім того, у зв’язку з пандемією коронавірусу монарх закликала британців змінити звичний спосіб життя і дотримуватися заходів безпеки.

“Сьогодні ми з Філіпом приїжджаємо у Віндзор. Ми знаємо, що багато людей і сім’ї по всьому Сполученому Королівству і по всьому світу перебувають у стані великої тривоги і невизначеності. Нам усім радять скоригувати спосіб життя для загального блага народів, частиною яких ми є, і, зокрема, для захисту найбільш вразливих (королева цьогоріч відзначить 94-річчя, а як відомо, люди похилого віку – в групі ризику зараження коронавірусом, – ред.)”, – йдеться в заяві.

Її Величність також подякувала за роботу вчених, лікарів та працівників державних служб, а також запевнила, що світ впорається з пандемією.

“Ви можете бути впевнені, що я і моя сім’я готові зробити все можливе”, – завершила королева.