Пістолет, патрони та скандальні агітки: Глава СБУ розповів деталі допиту та обшуків у комуніста Симоненка

Глава СБУ Василь Грицак розповів про допит Петра Симоненка, передає Корупція.Інфо

За словами чоловіка, під час обшуків вдома лідера Комуністичної партії України співробітники правоохоронних органів знайшли пістолет, підроблені документи і скандальні агітаційні матеріали. Грицак заявив, що обшуки проводилися і на робочих місцях Симоненка.

Популярне: «Дитина від Януковича, скандали і ферма з виробництва сперми»: Куди поділася і чим займається скандальна коханка Віктора Федоровича

"Симоненко був допитаний в СБУ. У нього вдома і не тільки провели 24 обшуки. Зараз ми працюємо з матеріалами, які зібрали під час проведення цих процесуальних дій".

Перший обшук був проведений 8 травня, для запобігання провокацій на "День Перемоги", які за словами Василя, планували влаштувати комуністи. У друкованих матеріалах, знайдених в офісі Симоненка, йшлося про насильницьке повалення конституційного ладу країни.

"Слідчі призначили експертизи вилучених матеріалів, в першу чергу – поліграфічних продукцій на предмет наявності ознак злочину, передбаченого статтею 109 КК України. На експертизу направили автоматичний пістолет Стєчкіна і 20 патронів", – розповів Грицак.

Глава СБУ додав, що тепер відомство має дочекатися результатів експертизи, щоб планувати подальші дії щодо Симоненка.