Пийте з розумом: чим найбезпечніше відсвяткувати новорічну ніч і що з алкоголю не можна вживати взагалі

Новий рік: медики назвали найбезпечніший алкогольний напій.

Підбирати алкоголь на Новий рік варто з розумом, адже від цього буде залежати ваше самопочуття вранці. Лікар-дієтолог Людмила Бабич розповіла, яке спиртне менш шкідливе, а від чого краще відмовитися взагалі.

Про це повідомляє Корупція. інфо

За її словами, краще відразу вирішити, який саме напій будете пити, щоб не змішувати його з іншими. Менше шкоди вашому організму принесе якісна горілка. Експерт радить не зупиняти свій вибір на пшеничних або фруктових настойках.

Але існує істотний мінус – якщо ви вживаєте горілку, то від традиційного келиха шампанського в 00:00 варто відмовитися. Якщо ви змішайте ці два спиртних напою, то вранці можете страждати від сильного головного болю.

Чи не радить дієтолог віскі і коньяк – вони зовсім не підходять до такої події, адже пити їх треба повільно, смакуючи, а на Новий рік так не вийде.

Якщо вам більше до душі вино, то варто заздалегідь вибрати певний сорт, який ви будете смакувати всю ніч. Змінювати біле на червоне не рекомендується.

Найбільш шкідливим серед традиційних напоїв експерт називає шампанське: саме воно швидше за інших викликає сп'яніння і головний біль.

Фахівець розповіла, що вся справа в "бульбашках". Вони прискорюють процес всмоктування алкоголю в кров. На голодний шлунок пити його не рекомендується взагалі.