Пізно вночі! Лукашенка звалили – Тихановська в шоці. Кров на руках диктатора – почалося! Пси не допоможуть

Світлана Тихановська підтримує запуск проекту «Август 2020», щоб передати дані про насильство з боку силових структур для подальших розслідувань, пише телеграм канал Тихановської.

Проект «Август 2020» збирає історії людей, які постраждали через дії силовиків під час мирних акцій. Проект створений групою журналістів і волонтерів за підтримки білоруських IT-фахівців. Вже зараз на сайті є сотня історій людей, в обробці знаходяться ще сотні свідчень.

«Важливо, щоб весь світ дізнався про злочини проти людяності, які відбулися і продовжують відбуватися в центрі Європи в 2020 році. Дані, зібрані на цьому сайті, обов’язково допоможуть в проведенні незалежного міжнародного розслідування. Свідоцтва, представлені проектом «Август 2020» та правозахисними організаціями, я передам в міжнародні організації, які займаються розслідуванням катувань і порушень прав людини », – підкреслила Світлана Тихановська.

Також, Світлана Тихановська висловилася про підсумки маршу на честь Народного Ультиматуму

«Білоруси сьогодні показали режиму, що мирний протест – це постійна творча сила. Ми готові давати слово і відповідати за нього. Білоруси заявили Народний Ультиматум, і чисельність сьогоднішнього маршу в його честь – головне підтвердження, що воля народу працює і вона незаперечна.

Режим сьогодні знову показав білорусам, що насильство – єдине, на що він здатний. Але підривати світлошумові гранати у натовпі людей і під вікнами пологових будинків – це не сила. Режим не готовий говорити правду, відповідати за свої слова і виконувати вимоги людей. Значить цей режим не гідний білоруського народу. Значить цей режим втрачає владу.

Тому завтра, 26 жовтня, почнеться загальнонаціональний страйк. Білоруси зроблять цей крок, тому що їх слово – закон. Закон, якого нас намагалися позбавити, але який ми обов’язково повернемо. І в цьому нам допоможе наша головна мирна зброя – солідарність».

У свою чергу, Кабарлевіч пише:

Це був найуспішніший марш за весь жовтень. Ультиматум Тихановської надихнув багатьох людей. Ще один фактор успіху маршу – скасування провладного мітингу. Це зробило деморалізуючий вплив на прихильників Лукашенка і мобілізуюче – на його прихильників.

Фактором була і розмова з Помпео – люди сподівалися, що в неділю бити будуть менше. Загальний страйк в понеділок. Ситуація виходить з глухого кута. Буде загострення ситуації, влада буде реагувати на страйк жорстко.