План Путіна викрили! Прямо в НАТО: удар по диктатору — той аж присів! Сильна відповідь, браво!

Прем’єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте вважає, що президент РФ Володимир Путін обрав стратегію виснажливої війни проти України.

Про це вона сказала на фестивалі дискусій в Литві.

Як гадає Шимоніте, стратегія Путіна надалі – це «виснажлива війна, тривале виснаження».

Прем’єр-міністр Литви  переконана, що в такий спосіб російський президент прагне вплинути на темпи та масштаби допомоги Україні у відбитті агресії РФ.

«Потім прийдуть політичні партії, які взагалі перестануть підтримувати Україну. Я бачу таку реальну можливість», – заявила Шимоніте.

Зазначимо, що на днях Литва оголосила про виділення нового пакету допомоги Україні на 41 мільйон євро.

Про це йдеться на сайті литовського Міністерства оборони.

У переліку — боєприпаси до гранатометів Carl Gustaf, гвинтівки, радіолокаційні комплекси морського спостереження, боєприпаси калібру 5,56 мм, генератори, засоби боротьби з дронами та багато іншого.

«Внесок Литви у боротьбу за свободу України вже обчислюється мільйонами боєприпасів та тисячами одиниць зброї, а отримана віддача — це отримані цінні уроки та зміцнена оборона Литви. Литва продовжує безперебійну підтримку України, яка сьогодні відзначає 32-у річницю своєї незалежності, а загальний обсяг воєнної допомоги Україні з початку війни вже перевищив півмільярда євро», — заявив міністр національної оборони Арвідас Анушаускас. .

У Міноборони країни зазначили, що за перші сім місяців цього року військова підтримка включає вертольоти Мі-8, зенітні установки Л-70 з боєприпасами, бронетранспортери М113, мільйони набоїв та боєприпаси до гранатометів.

До того ж, країна також готує експертні консультації, виділяє кошти до міжнародних фондів із підтримки України, сприяє навчанню українських солдатів…