Почесна посада! Гучне призначення – Зеленський підписав указ. Жінка отримала високу посаду!

Президент Володимир Зеленський призначив нового голову місії України при НАТО. Місію очолила Наталія Галібаренко.

Про повідомляє сайт президента.

“Призначити Галібаренко Наталію Миколаївну главою місії України при НАТО”, – йдеться в президентському указі.

Відзначимо, рік тому президент звільнив Галібаренко з посади посла України у Великобританії, призначивши на цю посаду колишнього міністра закордонних справ Вадима Пристайко.

До цього Галібаренко була послом в Британії з серпня 2015 року, а ще раніше – першим заступником міністра закордонних справ.

Також президент України Володимир Зеленський призначив нового посла України в Туреччині. Ним став Василь Боднар.

“Призначити Боднара Василя Мироновича надзвичайним і повноважним Послом України в Турецькій Республіці”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, український лідер призначив Василя Гамяніна послом України в Індонезії. А посол України в Кенії Андрій Праведник став також послом України в Танзанії.

Ще одним указом Зеленський призначив Василя Химинця послом України в Республіці Австрія.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО від 4 червня про невідкладні заходи для «поглиблення інтеграції України в НАТО».

Зокрема РНБО доручила:

Кабінету міністрів – за два місяці проаналізувати виконання річних національних програм під егідою Комісії Україна-НАТО та вжити заходів, щоб їх виконували ефективніше; опрацювати питання створення підрозділів з євроатлантичної інтеграції в держорганах і формування системи переходу сектору безпеки і оборони на стандарти НАТО;

Міністерству оборони – вжити заходів для призначення військового представника місії України при НАТО; за два місяці винести на розгляд Кабміну пропозиції щодо вдосконалення вимог безпеки, контролю і звітності по військовому майну;
іншим органам – забезпечити участь ЗСУ та інших сил безпеки і оборони України в операціях та навчаннях НАТО;

активізувати діалог розвідорганів України і НАТО, організувати обмін досвідом з НАТО щодо протидії гібридній війні з РФ;

ініціювати регулярні консультації з країнами-партнерами НАТО з розширеними можливостями для обміну досвідом.

А також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.