Поліція розслідує нові махінації виробника “міномета Пашинського”

Столичний завод "Маяк" сплатив кілька державних мільйонів за виконані тільки на папері роботи.

Поліція Оболонського району Києва розслідує, куди чиновники ПАТ "Завод" Маяк "заплатили 3 млн гривень, які передбачалися на демонтаж вентиляційної системи на заводі.

Так, в листопаді 2017 року і лютому 2018 року завод уклав договори з власним дочірнім підприємством "Центр нових технологій" Маяк "по ремонту вентиляції. За нібито виконані роботи були переведені 3 млн гривень.

У червні 2018 року поліція почала розслідування за даним фактом. Слідство встановило, що реальна вартість робіт склала всього 673 тис. гривень. При цьому в Центрі нових технологій "Маяк" працює тільки три людини, які займають адміністративні посади.

Популярне: Масові перевірки та шалені штрафи: як каратимуть українців вже з жовтня

З огляду на це, слідство планує з'ясувати, хто саме виконував ремонтні роботи і куди поділися сплачені за них 3 млн гривень.

Варто нагадати, що Антон Пашинський, син голови парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Сергія Пашинського, від 2016 року задекларував майже 1,5 мільйона гривень доходів. Така інформація міститься на офіційному веб-порталі електронних декларацій.