Полозов заявив, що екстрадиція Савченко відбудеться не раніше кінця літа

Екстрадиція української льотчиці Надії Савченко на Україну відбудеться не раніше кінця літа. Про це заявив адвокат українки Микола Полозов, передає Корупція.Інфо.

За його словами, у п'ятницю, 29 квітня адвокат планує оформити пакет документів для передачі льотчиці на Україну.

"За конвенцією про видачу Мін'юст запитуючої сторони направляє до запитуваної стороні пакет документів. Запитувана сторона зобов'язана з'ясувати у екстрадованої особи, чи згідна вона їхати, чи не загрожує їй що-небудь в цій країні. Ці документи вона повинна заповнити. Завтра прилечу в Ростов, поїду до неї, ми все запишемо, віддамо", – розповів він.

Полозов підкреслив, що дана процедура займає мінімум півроку в звичайному режимі, однак у справі Савченко "процедура буде проходити в прискореному режимі".

"Коли вона (Савченко — ред.) підпише ці документи, вони передаються в Мін'юст, Мін'юст направляє їх до суду за місцем відбування нею покарання, зараз це СІЗО N3 міста Новочеркаськ. Суд повинен прийняти рішення. Плюс вони повинні отримати від України визнання вироку", – зазначив адвокат українки.

При цьому, Полозов нагадав, що з російськими ГРУшниками Єрофеєвим і Александровим відбуватиметься така ж процедура.

"А вирок Єрофеєву і Александрову ще не набув чинності. Він вступає в силу тільки 25 травня. І з ним така ж процедура. Тому ми можемо говорити, що десь до кінця літа завершиться процедура екстрадиції", – пояснив він.