Польща допоможе Фінляндії та Швеції у випадку агресії рф! Моравецький наголосив – на етапі приєднання до НАТО

Польща надасть допомогу Фінляндії та Швеції, якщо вони стануть об’єктом агресії рф на етапі приєднання до НАТО. Про це під час виступу на конференції Strategic Ark (“Стратегічний ковчег”) у Польському інституті міжнародних справ у Варшаві заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, повідомляє Укрінформ.

Я хотів би пояснити, що в разі нападу на Швецію чи Фінляндію під час їхнього вступу до НАТО Польща прийде їм на допомогу, – сказав Моравецький.

За його словами, приєднання Швеції та Фінляндії до НАТО буде важливим сигналом зміцнення безпеки у Європі і серйозною поразкою для кремля.

Як зазначив польський прем’єр, росію від нападів на чергові країни може відлякати лише військова спроможність інших країн і сильні санкції.

Путін – це не тільки божевільний, яким його багато хто вважає, він добре знає, що перемога над Заходом пов’язана з його розколом, тому ми повинні бути єдиними, – констатував глава уряду РП.

Моравецький висловив думку, що у країнах східного флангу НАТО має бути створено постійні військові бази. Він додав, що Польща готова будувати такі бази, на яких би дислокувалися на постійній основі легкі підрозділи.

Зазначимо, що США і Канада підтримують членство Швеції та Фінляндії в НАТО і готові підтримати безпеку цих скандинавських країн, поки триває процес їхнього вступу в Північноатлантичний альянс.

Президент США сподівається, що процедура прийняття нових членів альянсу відбудеться швидко, і зі свого боку він зробить усе можливе для цього.

Я щиро вітаю і рішуче підтримую історичні заявки Фінляндії та Швеції на членство в НАТО і розраховую на співпрацю з Конгресом США та нашими союзниками у НАТО, щоб швидко перетворити Фінляндію та Швецію на найсильніший оборонний союз в історії, — сказав Байден.

Він вважає, що Швеція та Фінляндія зміцнять оборонну співпрацю і принесуть користь всьому трансатлантичному альянсу.