Попіарився? Луценко неочікувано прокоментував смерть Захарченка

Кримінальне провадження щодо убитого "глави" терористичної "ДНР" Олександра Захарченко буде закрито.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко під час відвідин КПВВ "Гнутове".

"Буде прийнято процесуальне рішення в кримінальному провадженні. Я думаю, що ми зробимо це швидко і з відчуттям, що покарання знайшло злочинця", – підкреслив глава ГПУ.

Більшість українців, назвали таку заяву піарною, зазначивши що в нас достатньо кримінальних справ серед політиків в Раді, про які прокуратура воліє мовчати. Подвигом було б те, якби прокуратура і СБУ, затримали  Захарченка і віддали б тут людям на суд, матерям загиблих бійців, дружинам, синам – зазначають коментатори.

Популярне: По-королівськи! Марина Порошенко з доньками вразили неймовірними вишиванками (Фото)

Окрім того, відреагувала і міжнародна спільнота. Те, що відбулося ,31 серпня, а саме вбивство ватажка терористичної організації "ДНР" Олександра Захарченко в окупованому РФ Донецьку, ні в якому разі не повинно якось вплинути на реалізацію Мінських угод і продовження переговорного процесу, заявив в понеділок, 3 вересня, представник німецького уряду Штеффен Зайберт.

"Ми закликаємо всі сторони до подальшої конструктивного участі в переговорах. Зараз дійсно дуже важливо уникнути ескалації", – зазначив він, додавши, що федеральний уряд Німеччини продовжить виконувати свої зобов'язання в мінському процесі.

Зайберт додав, що смерть Захарченка робить процес реалізації Мінських угод менш важливим.

Нагадаємо, увечері 31 серпня ватажок терористичного угруповання "ДНР" Олександр Захарченко отримав смертельні поранення під час вибуху в кафе "Сепар" на бульварі Пушкіна в тимчасово окупованому Донецьку. Він помер в лікарні. Також загинув охоронець Захарченка.

Незабаром бойовики "ДНР" повідомили про затримання групи "українських диверсантів", нібито причетних до організації вибуху.

У Службі безпеки України підтвердили смерть Захарченко, спростували інформацію про затримання "українських диверсантів" і озвучили версії мотивів вбивства ватажка "ДНР". У тому числі вбивство в результаті кримінальних "розборок" терористів або ліквідація російськими спецслужбами.

У МЗС РФ очікувано звинуватили Київ в усуненні бойовика, а Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за статтею "акт міжнародного тероризму".