Порошенка до суду! “Нахабно забрав гроші у родини”: п’ятий не очікував такого. За позовом Суркісів. Несподівана новина

Печерський районний суд Києва підтвердив отримання від Міністерства юстиції доручення англійського суду про вручення п’ятому президенту Петру Порошенку судової повістки за позовом олігарха Ігоря Суркіса.

Про це повідомляє “РБК-Україна” з посиланням на матеріали Печерського суду.

Зазначається, що судове засідання у справі призначено на 21 вересня 2020 року. Слідчий суддя – Соколов О.М.

“У разі неявки до суду без повноважних причин особи, яку належним чином повідомлено про дату, час, та місце судового засідання, у якому мають бути вручені виклик до суду чи інші документи за дорученням іноземного суду, такі документи вважаються врученими”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Британський суд направив Порошенку документи за позовом Суркіса ще 31 серпня. З пʼятим президентом крім Суркіса будуть судиться ще шість британських компаній — Sofinam Investments LLP, Lumil Investments LLP, Berlini Commercial LLP, Camerin Investments LLP, Sunnex Investments LLP та Tamplemon Investments LLP.

Справа стосується націоналізації ПриватБанку через що вклади Суркіса і членів його сімʼї були вилучені та переведені в основний капітал. Йдеться про понад 1 млрд гривень і $250 тисяч вкладів компаній в кіпрській філії. Сам Суркіс говорив, що Порошенко «нахабно забрав гроші у його родини». У позові також фігурує колишня очільниця Національного банку Валерія Гонтарєва, яка зараз проживає в Англії.