Порошенко анонсував створення Національної поліції України

На засіданні Уряду Президент України Петро Порошенко оголосив про прийняття рішення про створення Національної поліції України.

Про це повідомляє Корупція Інфо.

"У нас продовжується реформа правоохоронної системи і тому відповідно до Закону України "Про поліцію" Кабінет Міністрів сьогодні приймає рішення щодо створення центрального органу виконавчої влади, який підпорядковується МВС, а саме: сьогодні в Україні офіційно створюється Національна поліція України", – заявив Президент.

Нагадаємо, що оновлена поліція уже почала працювати у трьох містах України: Києві, Одесі й Львові.

"Зараз у нас розгортається по всій країні проект патрульної поліції, який вже стартував у Києві, Львові, Одесі. Найближчим часом, 26 вересня, в Харкові почне роботу патрульна поліція. 26-го буде урочиста присяга і заступлять на чергування поліцейські, 800 поліцейських", – зазначив глава МВС Арсеній Аваков.

"Крім того, завтра, 3 вересня, в Івано-Франківську стартує набір в нову патрульну поліцію і буде набрано 200 поліцейських. 6 вересня – у Вінниці, 13 вересня – у Чернігові, 15 вересня – в Херсоні, 21 вересня – в Черкасах і Кременчуку, 23 вересня – в Полтаві стартує набір в нову патрульну поліцію, а також, особливо підкреслюю, у Слов'янську, Краматорську 26 вересня ми розпочинаємо набір до патрульної поліції, особливо ввічливої, особливо сильної", – констатував міністр.

Кроки з упровадження Нової поліції в інших регіонах України оприлюднила прес-служба патрульної поліції України.