Позиції відбили! Невимовна радість: ЗСУ вдалось – окупантів в котел, повне звільнення – БРАВО!

У Сил оборони України успіхи у боях за Бахмут. Вдалося потіснити бойовиків ПВК “Вагнер”. Про це з місця подій розповів військовий ЗСУ, який у Telegram анонімно пише під ніком “Бахмутський Демон”.


Вдень військовий повідомляв про найтяжчі бої в районі Алеї троянд у західній частині Бахмута. Зазначав він “божевільний тиск” російських артилерії та авіації у цих штурмах. Натомість захисник України побачив ознаки того, що росіяни готуються вставати в оборону. Мабуть, сили ворога виснажуються. До 18.00 вечора з’явилися позитивні новини.

“Відбили дві вулиці. З міркувань безпеки поки не говорю назв”, – написав “Бахмутський Демон”.

Про ситуацію в Бахмуті увечері 19 квітня висловився і командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський, який керує обороною міста.

“Бахмутський напрямок залишається епіцентром російського наступу. Ворог концентрує в Бахмуті найбільшу кількість своїх сил і мріє повністю взяти місто під свій контроль. Але Сили оборони стримують тиск противника в динамічних боях, завдаючи йому суттєвих втрат… Бахмут стоїть”, – написав генерал у Telegram. . Він уточнив, що в ніч на середу ЗСУ, крім “вагнерівців” та їх техніки, також ліквідували в місті два російські безпілотники: “Орлан” та ZALA.

Варто зазначити, що зимово-весняний наступ росіян на Сході України провалився, бо на адмінкордони ні Донеччини, ні Луганщини до 31 березня ніхто не вийшов.

В інтерв’ю ТСН керівник Центру громадської аналітики “Башня” Валерій Клочок зазначив, що за останній рік не бачив будь-яких фактів покарань в оточенні Путіна за провал наказів.

“Ну хтось помер випадково, можливо, десь хтось загинув з генералів. Але вище військово-політичне керівництво залишилося одне і те ж. Днями була інформація про те, що Патрушев і Герасимов хотіли саботувати наступ минулого року. Але ні Герасимов, ні Патрушев не займали такої позиції, про це, до речі, говорив Буданов також. Тому покарання ніякого немає”, – говорить експерт.

За словами Клочка, призначення Суровікіна на посаду керівника так званої “СВО”, не змінило ситуацію на користь РФ. Але змінюючи вище військово-політичне керівництво на певних ділянках фронту, Путін мотивує нового керівника робити більш радикальні та ефективні дії.

Також додамо, що ЗСУ продовжують вести бої в Бахмуті й не відступають з міста. Річ у тому, що Бахмут фактично рятує від знищення такі міста як Слов’янськ, Краматорськ, Дружківка, Костянтинівка і скоро змусить росіян відступати.

Про це в щоденному військовому зведенні одному з українських телеканалів розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ, льотчик-інструктор Роман Світан. Також у ЗСУ пояснили важливість утримувати Бахмут.

Світан зазначив, що відхід ЗСУ з Бахмута поставить під загрозу міста Слов’янськ, Краматорськ, Дружківку та Костянтинівку. Росіяни зможуть підтягнути туди артилерію і перетворити міста на місячний ландшафт. “Голова” ж від Дебальцевого не може рухатись, поки в тилу Бахмутське угруповання, бо флангового удару не витримає.

Я думаю кілька тижнів і точно до 6 травня, коли буде коронування нового короля Великої Британії, наші війська мають підготувати подарунок – почати або виконати наступальні дії. Будь-які наступальні дії, де б не почались, приведуть до відтоку російських резервів з гарячих точок, у тому числі Бахмута,– зауважив військовий експерт 24 кналу.

У такому разі вже росіянам доведеться вирівнювати фронт відступом на лінію Білогорівка – Бахмут, а то й узагалі до Попасної. Далі бої трансформуються в позиційні бої.

ЗСУ вже почали виконувати так звану розвідку боєм на Запоріжжі. Зокрема, з Оріхова на Токмак. Наші війська починають промацувати оборону росіян. Ворог щойно бачить такий рух, одразу ж тікає на другу лінію оборони. Очевидно, що це їхня тактика, бо друга лінія оборони значно краще укріплена. Проте всі ми розуміємо, що ворога нічого не врятує – ЗСУ знищать усіх і перемога буде за нами!