Президент України Петро Порошенко підписав важливий закон, який підвищить рівень захисту громадян.

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про Конституційний суд України", який покликаний підвищити рівень захисту конституційних прав громадян, передає Корупція.Інфо.

Популярне: ТЕРМІНОВО!!! На Львівщині сталася страшна ДТП, там було справжнє пекло, серед постраждалих 3-річна дитина

Як повідомляє в понеділок, 31 липня, прес-служба глави держави, підписаний документ є складовою частиною судової реформи, яка спрямована на забезпечення права громадян України на справедливий суд.

За словами президента, цей закон містить два принципові нововведення.

Перше – абсолютно прозорий конкурсний відбір кандидатів у судді Конституційного суду, це означає, що кожен матиме можливість ознайомитися з тим чи іншим кандидатом.

Інша новація, як повідомляється, полягає в можливості будь-якої юридичної (виключаючи представників держави або місцевого самоврядування) або фізичної особи подати скаргу до Конституційного суду, чого раніше ніколи в історії України не було.

Також, Порошенко схвалив зміни до держбюджету-2017: витрати на субсидії зростуть на 14 мільярдів Зокрема, закон збільшує витрати на субсидії з оплати житлово-комунальних послуг на 30%, або на 14,1 млрд грн, – до 61,174 млрд грн, а витрати на оборону і безпеку держави – на 2,663 млрд грн. Фінанси 12:55, 01 серпня 2017 61

Президент України Петро Порошенко підписав закон №6600 «Про внесення змін до закону України «Про державний бюджет на 2017 рік». Про це Порошенко повідомив у своєму Twitter.

«Підписав зміни до держбюджету на 2017 рік, які забезпечать фінансування важливих програм та підтримку соціально вразливих верств населення», – йдеться в повідомленні.