“Продати собаку і оплатити комуналку”: Депутат від “Слуги” розлютив українців. “Добре, що дітей не пропонують продавати”

Народний депутат від президентської партії «Слуга Народу» Євгеній Брагар запропонував пенсіонерці продати собаку «елітної породи», аби розрахуватися за комунальні послуги.

Про це він сказав в ефірі телеканалу «112 Україна».

Брагар був гостем в одному з політичних ток-шоу. У студію подзвонила жінка і представилася жителькою Кіровоградської області. В народних депутатів Євгенія Брагара від «Слуги Народу» та Олександра Качинського від партії «Опозиційна платформа — За життя» вона запитала, як їй прожити на пенсію у 2 тисячі гривень і такими високими цінами на комунальні послуги.

«Якщо елітної породи (собака — ред.) у дворі, то вона може її продати … в будь-який момент і спокійно сплатити», — сказав Брагар.

Водночас він зазначив, що особисто стикався із ситуацією, коли люди з кількома квартирами хотіли оформити субсидію.

«Ми не знаємо, яка ситуація у додзвонювача», — додав народний депутат і наголосив, що дивною є ситуація, коли люди без прибутків можуть мати кілька машин і оформлювати собі субсидію.

У коментарях на депутата обрушились з гнівною критикою.

Раніше в уряді повідомляли, що змінами до трудового законодавства, які планує ухвалити Верховна Рада, передбачено, що у разі, якщо суд доведе, що людина працювала неофіційно і отримувала субсидію, то право на таку субсидію у цієї людини заберуть.