Прокуратура вимагає відсторонити від посади міського голову Чернігова

Прокуратурою Чернігівської області проводиться досудове розслідування щодо міського голови Чернігова за фактом вчинення службового злочину при перерахуванні понад 4,7 млн грн бюджетних коштів на рахунок приватного підприємства-забудовника.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури, передає Корупція.Інфо

У прокуратурі поінформували, що досудове розслідування штучно ускладнюється та затягується окремими посадовими і службовими особами Чернігівської міської ради. Зокрема, підозрюваний систематично не з’являється на виклики слідчого та до суду для участі в розгляді клопотань про заходи забезпечення в кримінальному провадженні. Деякі свідки з числа працівників міської ради не з’являються до слідчого, у зв’язку з чим застосовувався примусовий привід. Зафіксовано й інші випадки намагань ускладнити розслідування з боку підлеглих очільника міста.

Читайте також: Затримано п’ятьох дезертирів з батальйону «Айдар», – ГПУ

У зв’язку з тим, що при продовженні перебування на посаді міський голова (Олександр Соколов – Ред.) може продовжувати використовувати свій статус, зв’язки та повноваження для вжиття заходів, направлених на протидію досудовому розслідуванню, прокуратура Чернігівської області звернулася до суду з клопотанням про застосування заходу забезпечення у вигляді відсторонення підозрюваного від посади.

Клопотання має розглядатися судом 25 березня.

Читайте також: Заступника міністра охорони здоров’я Павленко підозрюють у корупції,- ГПУ