Pavlenko

Перший заступник міністра охорони здоров’я України Олександра Павленко, окрім своєї основної роботи, займається ще й підприємницькою та адвокатською діяльністю, що, в свою чергу, суперечить обмеженням щодо сумісництва та суміщення посад.

У зв’язку з цим, Генеральна прокуратура вимагає від Міністерства  охорони здоров’я України вжити всіх необхідних заходів, аби запобігти та протидіяти корупції в органі, передає Корупція.інфо

Із вимогою про здійснення відповідних заходів щодо запобігання та протидії корупції стосовно першого заступника Міністра охорони здоров’я України Олександри Павленко звернулася Генеральна прокуратура України до МОЗ. Про вжиті заходи необхідно поінформувати Генеральну прокуратуру України до 20 березня цього року.

«Встановлено, що станом на 6 березня цього року, займаючи посаду першого заступника Міністра охорони здоров’я України, О. Павленко була зареєстрована як фізична особа – підприємець з основним видом діяльності у сфері права», – зазначили у ГПУ.

Крім цього, відповідно до Єдиного реєстру адвокатів України, вона має свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю, яке, станом на 6 березня цього року, не було ані зупинено, ані припинено.

Як пояснюють працівники прокуратури, наведене суперечить вимогам українського законодавства, яке передбачає певні обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, а саме їм забороняється займатися іншою оплачуваною (крім викладацької, наукової і творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики із спорту) або підприємницькою діяльністю, якщо інше не передбачено Конституцією або законами України.