Просто в Раді! КСУ – все, вони зробили це. Зеленський увірвався. Депутатів дотисли, Рада на ногах

Верховна Рада ухвалила Закон про встановлення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування №4460-д. Відповідне рішення було прийнято на пленарному засіданні парламенту в п’ятницю, 4 грудня.

“За” проголосували 289 народних депутатів, пише видання “Вести”.

Даним законопроєктом пропонується внести зміни в ст. 1726 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), які уточнюють суб’єктів даного правопорушення.

Також зазначені зміни дозволяють накладати адміністративні стягнення за цією статтею у разі, коли відомості в декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, будуть відрізнятися від достовірних на суму від 100 до 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, а не від 100 до 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, як зазначено в чинній редакції.

Телеграм-канал Klymenko Time так прокоментував дане рішення:

Верховна Рада проголосувала “компромісний” законопроект 4460-д про відновлення відповідальності за брехню в деклараціях. “За” – 289 нардепів.

Суть “компромісу” – в тому, що садити за це порушення не будуть. Законопроект передбачає штрафи, громадські роботи, позбавлення права займати певні посади та обмеження волі на строк до 2 років. АЛЕ ув’язнення. Такий варіант, звичайно, всі фракції, як бачите, влаштував. Що насправді залишає легке післясмак “розводки” народу України в цій ситуації.

Нагадаємо, що на закритому засіданні Конституційного суду було прийнято революційне рішення. Воно скасовує покарання за недостовірне декларування та незаконне збагачення, а також позбавляє Нацагентство щодо запобігання корупції (НАЗК) ряду повноважень. В якості наслідків вже називають паузу в процесі призначення мерів і місцевих депутатів, обраних на місцевих виборах. А також призупинення безвізу з ЄС.

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт відповідно до якого чинний склад КСУ припиняє повноваження. Відповідний законопроєкт №4288 з’явився на офіційному сайті уряду.