Прямо біля труни! Лукашенко – побілів, раптово приїхав: це сталося на похоронах. Ніхто не очікував

Лукашенко приїхав попрощатися з митрополитом Філаретом. Хоча похорони він відвідує дуже рідко.

Олександр Лукашенко приїхав попрощатися з митрополитом Філаретом, повідомив у четвер Telegram-канал “Пул першого”.

Нагадаємо, що 12 січня, вручаючи премії “За духовне відродження” Олександр Лукашенко виголосив проникливу промову в пам’ять про Почесного Патріаршого екзарха білоруської православної церкви.

Причому промова повністю була на білоруській мові.

Диктатор називав митрополита Філарета одним з найавторитетніших ієрархів в православному світі. Також він дуже тепло ставився до нього: щороку вітав з днем ​​народження, а на 80-річчя, коли митрополит вже був на пенсії, президент особисто приїхав до єрарха і подарував йому чайний сервіз.

Церемонія прощання з митрополитом Філаретом пройшла в Свято-Духовому кафедральному соборі Мінська. Вчора труну з тілом владики, згідно з його заповітом, доставили в домовий храм Мінського єпархіального управління, де було відслужено літію і панахиду, після чого тіло митрополита Філарета перенесли в Мінський кафедральний собор.

У храм на панахиду, яку очолив митрополит Веніамін, прийшли десятки віруючих і священнослужителів. Як розповів глава БПЦ, митрополит заповідав поховати його в Жировичського монастирі.

Прощання з митрополитом триватиме до 18:00, після чого труну з його тілом перевезуть в Успенський Жировичського монастир. А в п’ятницю о 10:00 в монастирі почнеться соборна архієрейська літургія, після закінчення якої відбудеться панахида по митрополиту і поховання.

Митрополит Філарет помер 12 січня на 86-му році життя. Він очолював Білоруську православну церкву більше 20 років. Причина смерті не називається, але відомо, що в середині грудня владика був госпіталізований з коронавірусом.

Відзначимо, що Лукашенко останнім часом піддається жорсткій критиці через провали в боротьбі з пандемією.

Обурення громадян, до речі кажучи, було сильне, коли ці палаци будували і говорили: «Навіщо ж будуємо льодові арени, треба хоча б лікарні будувати».

Ось зараз, коли виникла ця пандемія, то в багатьох районних поліклініках Білорусі не вистачає, наприклад, апаратів КТ.

Для того, щоб можна було оперативно вивчити ситуацію з хворобами, якихось інших засобів медичних бракує. І замість того, щоб закупити, наприклад, вакцину для вакцинації громадян Білорусі, Лукашенко займається тратою грошей на ці розважальні заходи », – сказав політолог Болкунець.

Для того, щоб це все працювало, потрібно, щоб дохід був у громадян, щоб проводилися не тільки хокейні турніри, а й концерти, розважальні заходи, а для цього потрібно, щоб дохід у населення був, щоб вони не 300 доларів отримували, щоб хоча б не тільки могли собі на хліб і воду заробити, а могли б якісь видовища отримувати – ось цього в Білорусі не вистачає якраз.