Прямо в камері! Вона не встає – пси Лукашенка озвіріли. Страшна звістка на ніч підняла всіх. Це кінець

Про цю історію зі згвалтованою дівчиною, по всій видимості, стало відомо ще в серпні, але тоді, схоже, цій історії не було приділено належну увагу.

Принаймні, подруга однієї жорстоко зґвалтованої дівчини виходила з плакатом на площу Перемоги у Вітебську саме в серпні. На це звернув увагу телеграм-канал Моя країна Білорусь.

Нагадаємо, на умовах анонімності лікарі в Мінську і Гродно в серпні повідомляли як мінімум про декілька випадків зґвалтувань силовиками, причому як жінок, так і чоловіків. Правда, після цього лише один з чоловіків заявив про це публічно, але і те, тільки після того, як виїхав за кордон.

Цілком можливо, що жертвам важко і страшно про це говорити, тому про ці страшні випадки так мало відомо. Але одна з них все-таки заговорила. Щоб почув світ …

Шведське видання ETC опублікувало історію білоруски, яку жорстоко згвалтували силовики дубінкою – героїня надала редакції медичні документи, що підтверджують правдивість її історії.

Героїня підкреслює, що розповідає свою історію, щоб її почув весь світ. The Village Білорусь публікує її переклад.

“Крістіна попросила мене написати цей текст. Це її свідчення, розповідь про те, чому вона піддалася в тюрмі в Мінську, Білорусь, після того як її відвели в камеру троє бійців ОМОНу диктатора Олександра Лукашенка.

Вона розповіла мені про те, як її зґвалтували. Деталі її історії настільки суворі, настільки сюрреалістичні, настільки заплутані, що я був змушений попросити її показати медичну карту. Невже це правда? Вона прислала, я перевів документи, і виявив, що в її історії немає ніякого прикрашання.

Гінеколог, що спеціалізується на відновленні пошкоджених геніталій, каже мені, що такі травми, які отримала Крістіна, зазвичай спостерігаються у жінок із зон конфлікту, наприклад, в Демократичній Республіці Конго.

Крістіні знадобиться термінова операція, за якою послідує тривалий період реабілітації. Вона не знає, чи зможе коли-небудь мати дітей. У неї залишилося всього п’ять зубів.

Ось що зробили з нею омонівці Лукашенка.

Крістіна хоче розповісти всьому світу, що сталося, каже вона. Вона сподівається, що це шанс розбуркати громадськість, яка упокоїлася і стала досить пасивною після висловленого осуду міжнародним співтовариством і введених санкцій.

Вона хоче розповісти свою історію, навіть якщо це означає, що їй доведеться пережити все заново, адже вона все одно це робить і коли спить, і коли намагається заснути. Перед її очима постійно стоїть потертий стіл, на який її поклали. Спочатку на живіт, потім на спину. Вона також бачить їх порожні очі крізь чорні балаклави.

«Вони були абсолютно спокійні, коли прийшли за мною, вони дозволили мені сказати кілька слів моїм друзям. Вони лише злегка тримали мене за руку, коли вели в камеру. Вони були тихими, не агресивними. Я думала, вони везуть мене туди, щоб просто поставити кілька запитань ».

Вона пам’ятає, що камера або кімната для допитів була приблизно п’ять на п’ять метрів, на стелі горіли люмінесцентні лампи. Вікон не було.

Як тільки двері зачинилися, вони почали методичне насильство.

Вони пустили в хід кийки. Спочатку вона подумала, що вони збираються бити її по спині, а може бути, і по ногах.

Вона кричала і благала. Розповіла, де народилася, що вчилася в університеті і за яку футбольну команду вболіває – все, що могла придумати, щоб знайти спільну мову з одним з чоловіків.

Але вони продовжували, не кажучи ні слова, навіть один одному.

«Я думала, що помру. Я відчувала, що те, що вони роблять зі мною, вб’є мене, ніхто не може пережити щось подібне. Вони були схожі на машини, а не на людей ».

Крістіну витягли з в’язниці. Вона спробувала йти, але впала. Цивільні відвезли її в лікарню, де їй зробили термінову операцію і переливання крові. Зрештою її забрали батьки. Вона і зараз з ними, в основному прикута до ліжка, знесилена від сильних болезаспокійливих.

Журналістка запитує її, як вона хоче закінчити своє послання світу.

– Допоможіть нам позбутися того, хто гвалтує свій власний народ”.