Прямо з Херсонщини! Гатять по своїх: перестрілки між окупантами – розподіляють територію та владу!

На Херсонщині почастішили перестрілки. Таким чином російські окупанти вб’ються поміж собою за розподіл територій та влади. Про це повідомив Владислав Назаров, спікер оперативного командування «Південь».

Через активні бої в низці населених пунктів Херсонської області відсутні вода, електрика, газ та ліки. Зокрема, критична ситуація у всіх населених пунктах Високопільської, Великоолександрівської, Нововоронцовської громад.

“Самі ж окупанти постійно б’ються поміж собою за розподіл територій та влади. Місцеві навіть фіксують перестрілки між різнонаціональними підрозділами окупантів. А також горе-вояки вишукують способи залишити позиції і вшитися додому”, – зазначив речник ОК “Південь”.

За його даними, зафіксовано багато постраждалих мирних жителів, а також знищених приватних та інфраструктурних об’єктів.

“Все більше фейкових заяв від місцевих колаборантів-запроданців: двовалютна зона, російське громадянство малюкам, будівництво кораблів, навчання за російськими програмами, відновлення роботи залізниці, зокрема, сполучення з Кримом. Всім цим намагаються “обробляти” населення окупанти”, – розповів Назаров

Нагадаємо, голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко закликав українців їхати з області, щоб полегшити роботу Збройним силам України.

Для звільнення Херсонської області ЗСУ потрібен плацдарм.

Про це Самойленко заявив в інтерв’ю агентству “Укрінформ”.

“Для Херсона такий варіант звільнення неприйнятний, і це розуміють президент, головнокомандувач ЗСУ та міністр оборони — якщо знести місто, то навіщо його звільняти? Звичайно, є ті, хто не може виїхати через різні причини. Але всіх, хто має таку можливість, ми закликаємо залишити окуповану територію”, – заявив голова облради. – Для мене головне — зберегли максимальну кількість херсонців. І друге – полегшити роботу ЗСУ”, – сказав він.

Багато українців не бажають виїжджати з Херсонщини через Крим, щоб їх не звинуватили у зраді батьківщини. Олександр Самойленко наголосив, що звичайним громадянам нічого боятися, адже головне вижити:

“Я вважаю: якщо людина рятує своє життя і свою сім’ю, нехай їде. На моє переконання, з морального погляду ми не маємо права їх засуджувати. Я не засуджую жодної людини, яка залишається і чекає на звільнення”.