Путін прокоментував указ Порошенко про скасування особливого режиму Донбасу

Президент Росії Володимир Путін назвав "великою помилкою" указ українського лідера Петра Порошенка про припинення державного фінансування окремих територій Донбасу, що знаходяться під контролем сепаратистів.

"Із ЗМІ я дізнався про те, що Президент України видав указ про фактично економічну блокаду регіонів – Донецька, Луганська. Мені здається, що це велика помилка, тому що вони власною рукою відрізують ці регіони. Навіщо?", – сказав Путін на прес-конференції перед вильотом з Брісбена,де він брав участь в саміті G20.  

"Це не фатально і мені хочеться сподіватися, що життя, практика внесуть свої корективи до реалій", – цитує Путіна Російська служба Бі-бі-сі.  

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко підписав указ № 875/2014, який вводить вирішення СНБО по Донбасу, прийняте 4 листопада після проведення так званих "виборів" в ДНР і ЛНР. Згідно з документом, Порошенко доручив протягом місяця припинити обслуговування банківських рахунків підприємств і населення на окремих територіях Донецької та Луганської областей.

 

Джерело: ultramir.net