“Родина підтвердила”: Пішла з життя королева. “Померла від ускладнень викликаних коронавірусом”

Представниця однієї з монарших сімей Південної Африки королева Нолоізо Санділе померла від ускладнень коронавірусу. Про це повідомляє ВВС.

“Королівська сім’я в Південній Африці підтвердила смерть королеви Нолоізо Санділе через Covid-19”, – йдеться в повідомленні.

Президент Кирило Рамафоса назвав її “оплотом традиційних цінностей, надихаючим і принциповим лідером свого народу”, заявивши, що вона зіграла значну роль в розвитку свого королівства в Східному Кейпе.

Як зазначає видання, в Південній Африці є сім офіційно визнаних монархів, які представляють різні етнічні групи і клани.

Королева Нолоізо, сестра нинішнього монарха Зулу, короля Гудвіл Звелітіні, була регентом королівської сім’ї свого клану.

Нагадаємо також, що прем’єр міністр Кот д’Івуару Амаду Гон Кулібалі помер на 62-му році 8 липня в клініці міста Абіджана, пише агентство Reuters.

Раніше в ефірі державного телебачення прозвучала заява про смерть політика від президента країни Алассана Уаттара.

“Прем’єру стало погано 8 липня під час засідання Ради міністрів. Амаду Гон Кулібалі був негайно госпіталізований в одну з клінік Абіджана, де і помер”, повідомили місцеві ЗМІ.