Розпуск парламенту! Разумков виступив з потужною заявою в прямому ефірі

Дмитро Разумков розповів, чи піде Володимир Зеленський на розпуск парламенту

Представник штабу Володимира Зеленського Дмитро Разумков розповів про плани новообраного президента щодо ймовірного розпуску парламенту.

Про це він розповів в ефірі Право на владу на телеканалі "1+1".

Зокрема, Разумков відзначив, що у штабі Зеленського все ж розглядають можливість дострокового розпуску Верховної Ради.

Проте представник новообраного президента тут же додав, що подібні дії можливі лише у суворій відповідності до чинної Конституації України.

"У рамках діючої Конституції, якщо це буде дозволено, то теоретично – так. Особливо після подій, які відбувались в останні дні пов'язані зі спробою урізати повноваження", – зазначив Разумков.

Також, Разумков назвав 5 основних законів, які демонструють базову позицію новообраного президента Володимира Зеленського.

"Це була одна із базових позицій Володимира Зеленського, він її озвучував і це прописано в програмі і ми від цього не збираємось відмовлятись.  5 пакетних законів. При чому це дійсно позиція – пакетних. Це закон про зняття недоторканності,  зняття  повної недоторканності з народних депутатів, це закон про зняття недоторканності з президента України, це закон про зняття недоторканності з суддів, це закон про імпічмент, і це закон про відкликання народного депутата. Так, дійсно, потрібен закон про президента, але він повинен бути в рамках тієї Конституції яка сьогодні є. При всій повазі до Вас, той закон, який сьогодні знаходиться у загальному доступі і  який сьогодні мала розглядати Верховна Рада, планувалося, що він міг розглядатися в стінах парламенту, це фактичне скасування всіх повноважень, які передбачені діючою Конституцією України стосовно президента. Це стосується і служби зовнішньої розвідки, і міністра іноземних справ, міністра, оборони, залишається головний прокурор і голова служби безпеки, але замів призначає Кабмін. Тобто якщо Рада не проголосувала за подачу президентом кандидата генпрокурора і голову спецслужби, то і цих кандидатур у президента немає. Це і відсутність можливості представлення на голів адміністрацій і багато інших речей, які фактично обмежують можливість реалізовувати всі ті обіцянки, які дав уже обраний президент країни під час виборчої кампанії", – сказав Разумков.

Остаточної чіткої позиції переможця президентських виборів щодо схваленого закону про мову немає, бо цей документ іще не оприлюднений і не досліджений. Про це в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" заявив політтехнолог команди Володимира Зеленського Дмитро Разумков.

"Закон про мову став одним із механізмів виборчої кампанії", – зауважив він. Разумков нагадав, що мова стала одним із рекламних слоганів одного з учасників виборчих перегонів, і висловив упевненість, що якби цей закон розглянули раніше, то він не став би настільки політизованим.