Сепаратисти наймають дітей для розмінування позицій ВСУ (ФОТО)

 

Бойовики знайшли безпечний для себе спосіб знешкодження мін, закладених ВСУ для оборони своїх позицій. Вони платять за розмінування місцевим підліткам по 300 гривень.

Новину повідомляє Корупція.інфо з посиланням на «Преса України».

Про факт найму дітей бойовиками для розмінування позицій ВСУ розповів боєць батальйону «Айдар» Віктор Сердюк в соцмережі, публікуючи фотографії затриманих підлітків.

«Ось ці були взяті нами при знятті мін, розтяжок під Щастям. Один з них (третій ліворуч) вже мав справу із законом, коли порізав скати на СТО, там знаходилися машини ЗСУ на ремонті. Батько відкупив тоді. Зараз сподіваємося це вже не вийде», – пише Серюк.

Зараз, за ​​словами айдарівця, юні сапери передані в комендатуру і ними «займається» СБУ. Їм усім по 16 років, тому вони в разі пред'явлення звинувачень підлягають кримінальній відповідальності. На пряме запитання, навіщо вони цим займалися, юнаки відповіли, що хотіли заробити 300 гривень. У розмінуванні вони стали справжніми майстрами: за твердженням Сердюка, міни «знімають професійно і швидко» при тому, що вони «чужі» – тобто, закладали їх не самі підлітки, а військові ЗСУ.

«Тепер жарти закінчилися. Міни будуть миттєвої дії і з секретами двома, трьома. Так що батьки дивіться за своїми дітками, вистачить награлися, смерті дітей будуть на вашій совісті», – підкреслює айдарівець.