Ще один суд?: На Юрія Луценка завели справу

Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрило кримінальне провадження щодо Генерального прокурора України Юрія Луценка за фактом розголошення інформації про розслідування вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк. Про це сьогодні, 20 березня, повідомив адвокат Масі Найєм на сторінці в “Фейсбуці”.

“ДБР зареєструвало кримінальне провадження за фактом можливого розголошення генпрокурором Луценком відомостей досудового розслідування у справі вбивства Каті Гандзюк”, – написав у “Фейсбуці” адвокат Масі Найєм.

Адвокат Найєм нагадав, що 27 грудня 2018 року подав до Державного бюро розслідувань заяву про вчинення Луценком кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 387 КК, а саме розголошення прокурором відомостей досудового розслідування. 28 лютого Печерський районний суд Києва зобов’язав ДБР почати дане кримінальне провадження.

Раніше стало відомо, що Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрили кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем Генеральним прокурором України Юрієм Луценком. Справа була порушена за фактом використання двох службових автомобілів Генпрокуратури для розвезення гостей і подарунків в день весілля сина Луценка – Олександра. Антикорупційні органи закрили справу у зв’язку із встановленням в діях Луценка відсутності складу злочину.