Щойно! Страшна звістка – він помер. Одразу після перемоги, Зеленський не змовчав. Це страшно

Чинний мер Борисполя, який був лідером після голосування на місцевих виборах, Анатолій Федорчук помер 28 жовтня.

Його життя забрав коронавірус. Про трагічну звістку повідомив у своєму Telegram-каналі нардеп від “Слуги народу” Олександр Дубінський.

“До оголошення результатів виборів від коронавірусу помер мер Борисполя і лідер гонки Анатолій Федорчук”, – написав він

Відомо, що 18 жовтня політика було госпіталізовано в інфекційне відділення Переяславської лікарні у важкому стані. Там нібито були кращі умови для лікування, ніж у Бориспільській центральній районній лікарні.

У листопаді Федорчуку мав виповнитися 61 рік. Родом політик із Хмельницької області, але в Борисполі він жив щонайменше з 1985 року – працював вчителем історії, згодом почав кар’єру в правоохоронних органах.

Зауважимо, що Анатолій Федорчук був мером Борисполя з 2006 року. Спочатку він успішно балотувався від “Блоку Юлії Тимошенко” – найбільш рейтингової політсили того часу. Проте до 2010 року політичні вподобання чоловіка змінилися – Федорчука було обрано від “Партії регіонів”.

У розпал Революції Гідності в 2014 році він покинув “регіоналів” і на виборах 2015 року вже переміг під брендом партії “Наш край”, яка завела найбільшу фракцію в Бориспільську міську раду. На останніх місцевих виборах Федорчук балотувався від цієї ж політсили.

Також, варто зазначити, що нещодавно, у Черкаській області від ускладнень, викликаних коронавірусною інфекцією, помер кандидат у депутати Христинівської міської ради від партії “Європейська солідарність”.

Нещастя трапилося вночі 25 жовтня. Про це повідомляє УНН із посиланням на члена комітету виборців України Максима Михлика.

“Нестандартна і трагічна ситуація. В місті Христинівка, Черкаська область, сьогодні вночі помер перший номер по 1 округу в Христинівську міську раду Кучеренко А. Н. Ускладнення під час COVID-19”, – зазначив він.

За його словами, територіальна виборча комісія обговорювала використання штампу “вибув” на всіх бюлетенях за цю партію. Однак спільними зусиллями ЦВК і спостерігачів Комітету виборців України було вирішено такого не робити.

“Нагадуємо, що в таких ситуаціях партія залишається в бюлетені і виборці можуть за неї проголосувати”, – писав тоді Кучеренко.

Варто зазначити, що відразу після розгрому на місцевих виборах, президент Володимир Зеленський виступив із такою заявою:

На відміну від деяких наших сусідів ми дійсно маємо велику розкіш – вільні вибори. Так, я чудово розумію, що наша виборча система ще далеко не ідеальна – нечисті гроші та нечесні медіаресурси, на превеликий жаль, усе ще впливають на результати. Але ж ми точно рухаємося в правильному напрямку. Кожні наступні вільні вибори – це ще один доказ того, що Україна назавжди вільна.

Окремо відзначу, що мер міста та місцева рада часто впливають на якість життя безпосередньо набагато більше, ніж Президент. Порядок і чистота на вулицях, стан комунальної сфери, робота громадського транспорту, підтримка місцевих громадських проектів – усе це та багато іншого не в повноваженнях Президента. Це те, що можуть і повинні робити мери та депутати місцевих рад. За останні роки завдяки децентралізації місцева влада отримала в рази більше бюджетних можливостей, щоб працювати для людей. Але чи працюють вони на тебе? Чи будуть вони працювати в нових реаліях? Зрозуміло, що я жорстко стежитиму за новообраною місцевою владою. Це вкрай важливо для країни. Бо це – саме про якість життя. Про те, з чим пересічний громадянин стикається щодня і що формує його уявлення про професійність влади загалом. Але наголошу. Президент – це стратегія, це напрямок, це візія країни, це загальні правила, а також загальнодержавний розвиток. Місцева влада – це конкретні питання «тут і зараз», це комфорт та якість життя, це вигляд наших домівок і навколишньої інфраструктури. Тому завжди правильно ставте наголос у тому, хто й за що відповідає в країні.