Щойно! В МОЗ шокували заявою – усього за рік. Українці не чекали, отримають це, названо кількість

На всі етапи вакцинації жителів України від коронавируса піде близько року. За цей період влада планує прищепити приблизно 23 мільйони чоловік.

Про це в ефірі телеканалу “Еспрессо” завив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

“Без п’ятого етапу у нас виходить близько 23 мільйони українців по два щеплення. Тобто з лютого 2021 року по 1 березня 2022 роки ми забезпечимо охоплення вакциною (зазначеної кількості громадян), якщо всі прийдуть, щоб зробити щеплення”, – пояснив чиновник, додавши , що вакцинація є добровільною.

Також Ляшко заявив, що навіть при великій кількості доз вакцини не вийде прищепити відразу всіх українців. За його словами, це залежить не тільки від наявності препарату, а й від здатності медичної системи проводити вакцинацію.

“Ми визначили п’ять етапів вакцинації, в яких визначені професійні або вікові групи. В кожному з них є два раунди: перше щеплення і через 25 днів друга. І дві платформи: мобільні бригади і пункти вакцинації”, – підкреслив заступник міністра.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов стверджував, що українська система охорони здоров’я зможе забезпечувати вакцинами від коронавирусу 2 мільйони людей щотижня.

За даними директора з прогнозування видання The Economist, Україна отримає вакцину від коронавируса не раніше 2022 року. При цьому в МОЗ стверджують, що перші поставки препарату очікуються вже в лютому цього року.