Щойно відсвяткував день народження: З’явились нові подробиці авіакатастрофи в якій загинули українці

Стали відомі імена українців, які загинули в авіаційній катастрофі. Один з них щойно відсвяткував день народження.

МЗС України офіційно підтвердив загибель двох українських громадян в катастрофі вертольота Мі-8 в Афганістані 2 вересня. Ще один українець отримав поранення і знаходиться в госпіталі на території військової бази.

Популярне: По-королівськи! Марина Порошенко з доньками вразили неймовірними вишиванками (Фото)

“У контактах з офіційними представниками Афганістану підтверджено, що 2 вересня на території провінції Балх, недалеко від адміністративного центру міста Мазар-і-Шаріф, сталася катастрофа вертольота, в результаті якої загинули 12 осіб, у тому числі двоє громадян України, членів екіпажу вертольота” , – повідомив представник департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич.

У катастрофі на базі афганських Збройних сил Шахін загинули командир повітряного судна Георгій Зайцев і другий пілот Олександр Кухаренко.

Обидва пілоти закінчили Кременчуцький льотний коледж в Полтавській області. Олександр Кухаренко проживав в Кременчуці, Георгій Зайцев – в Борисполі Київської області.

Георгій Зайцев 15 серпня він відсвяткував день народження.

Вертоліт Мі-8 молдавської авіакомпанії Valan International Cargo Charter прямував в афганську провінцію Фарьяб. Судно зазнало аварії і загоролсь відразу після зльоту, близько 7.30 за місцевим часом.

Машина піднялася на висоту 15 метрів, втратила керування і впала на землю.

На борту Мі-8 знаходився екіпаж у складі трьох громадян України і 11 пасажирів – громадяни Афганістану.

За попередніми даними, вижили тільки двоє – член екіпажу і пасажир.