ШОЙГУ і 25 КОРАБЛІВ?! Гучна ліквідація: бахнуло на весь Крим – ударом ЗСУ, Чорноморський флот вщент!

Учора, 17 березня, Шойгу вирішив приділити увагу питанню захисту Чорноморського флоту від ЗСУ. Експерти заявляють, що якщо план вдасться, то всі заслуги глава МО РФ припише собі. Якщо ж провалиться, то знову буде звинувачено в бездіяльності командування ЧФ РФ. Але не виключено і такий сценарій, що Шойгу різко став переживати за свою голову, адже через великі провали армії РФ його можуть звільнити, або й взагалі ліквідувати, тому він з останніх сил намагається зробити вигляд, що щось робить.

Тому, аналітики з Інституту вивчення війни проаналізували ситуацію навколо МО РФ і Чорноморського флоту.

Після серії ударів надводних дронів і ракет по військових кораблях ЧФ РФ у Кремлі вирішили перебазувати флот із Севастополя в інші місця, включно з Новоросійськом.

У СтратКомі ЗСУ заявили, що вивели з ладу близько 33% бойових кораблів ЧФ РФ, включно з 24 суднами і одним підводним човном.

Тому, днями Шойгу вирішив відвідати штаб ЧФ ПФ у Севастополі, щоб на місці ознайомитися із ситуацією. Він наказав посилити оборону кораблів великокаліберними кулеметами, а також заявив про те, що ЧФ РФ має щодня проводити навчання з відбиття ударів.

РосЗМІ пише про те, що Шойгу заслухав доповідь адмірала Пінчука, який нібито змінив Соколова на посаді командувача ЧФ РФ.

Підкреслимо, що за 19 місяців повномасштабного вторгнення Росії в Україну Сили оборони нашої держави втопили вже 21 корабель і катер ворога. Звісно, найгучнішим є знищення крейсера «Москва», але в цьому переліку є й інші доволі відомі назви.