Шокуюче! Президенту не віриться – немає альтернативи: тільки якщо ніхто не з’явиться! Підтримка падає

Попри низький рівень довіри суспільства до президента Володимира Зеленського, політик залишається лідером електоральних симпатій. Гендиректор КМІС Володимир Паніотто заявив, що все через відсутність альтернативи.

Що заявив соціолог

В Україні немає іншого кандидата, за якого б населення було готове віддати свій голос. Про це в інтерв’ю “РБК-Україна” розповів генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології Паніотто.

Соціолог зазначив, що після 2014 року в Україні значно впала довіра до системних політиків. Все тому, що ЗМІ почали працювати по-іншому.

“За часів Януковича фактично був усього лише 1% опозиційних каналів і тільки вони розповідали про корупцію у верхніх ешелонах влади. Після 2014 року про корупцію розповідали всі канали, хіба що крім спортивних. Тому довіра до влади фантастично впала. Однак Порошенко дуже сильно наростив свій рейтинг і під час протистояння на виборах, і після виборів у порівнянні з тою довірою, що була в нього наприкінці його каденції.

Справді, немає інших кандидатів. Усі перелічені в списках були й раніше, у них дуже великий антирейтинг. У Порошенка, наприклад, попри досить високі електоральні показники – до 20%, антирейтинг дорівнює 70%, тобто 70% ніколи за нього не проголосують. Це така стеля. У нього є шанси тільки за ситуації, якщо взагалі не з’явиться жоден інший перспективний кандидат”, – заявив Паніотто.

В той же час, експерт зазначив, завдяки чому президент Володимир Зеленський попри все утримує рейтинг.

“Він виглядає людиною чесною, але не кваліфікованою, яка не вміє підбирати кадри, яка не хоче сваритися з олігархами, не змогла зламати ту систему, що обіцяла. Особисто до нього поки що залишається хороше ставлення як до людини, хоча й безпорадної, але більш-менш симпатичної”.

Паніотто про Порошенка

Паніотто підкреслив, що п’ятий президент Петро Порошенко дуже наростив свій рейтинг. Однак за нього ніколи не проголосують 70% українців.

“У Порошенка попри досить високі електоральні показники – до 20%, антирейтинг дорівнює 70%. Тобто 70% ніколи за нього не проголосують. У нього є шанси тільки в ситуації, якщо взагалі не з’явиться жоден інший перспективний кандидат”, – пояснив гендиректор КМІС.

Зверніть увагу! Згідно з опитуванням КМІС за 17 – 23 грудня 2020 року, першим у президентському рейтингу є Зеленський. Його підтримують 27% опитаних. На другому місці опинився Юрій Бойко від проросійської ОПЗЖ. На виборах президента за нього готові проголосувати 14,7% українців.