Скандальному прокурору збільшили заставу до 6,4 мільйонів

Апеляційний суд збільшив колишньому першому заступнику начальника головного слідчого управління ГПУ Володимиру Шапакіну заставу до 6,4 мільйонів гривень.
Про таке рішення Апеляційного суду повідомив у Твіттері активіст Віталій Шабунін, який був присутній на засіданні, передає Корупція.Інфо.

"Апеляційний суд збільшив Шапакіну заставу до 6,4 млн.грн. Нагадую, що прокурор просив 30 млн. грн", – написав він.

"Суд на місяць продовжив термін тримання Шапакіна під вартою. Якщо він не внесе додатково 3,2 млн.грн., сидітиме до вересня", – додав Шабунін.

Обвинувачення аргументувало своє прохання тим, що суддя печерського суду не врахував реального матеріального стану Шапакіна, тому застава в 3,2 млн. грн. є неприпустимо малою.
Крім того, під час засідання прокурор заявив, що "під час обшуків в Шапакіна знайшли вогнепальну зброю і наркотики. По наркотиках справу вже внесено ЄДРДР".
Крім того, обвинувачення заявляло, що в щоденниках Шапакіна знайшли записи про зберігання більше 2 мільйонів доларів.
Крім того, Шабунін з зали засідань повдіомив, що Шапакін в 2015 р. вклав 800 тис. грн., в 2014 р. – 500 тис. грн., 2013 р. – більше 700 тис. грн.
Щодо застави, яка була внесена в розмірі 3,2 млн гривень, Шапакін, за словами Шабуніна, заявив: "Заставу за мене внесли друзі".