Сотні людей прийшли здати кров медсестрі-добровольцю, яка втратила обидві ноги (ВІДЕО)

У Дніпропетровську сотні людей прийшли здати кров для пораненої медсестри Ірини Іванюш, яка після вибуху міни втратила обидві ноги.

Вибух стався 26 травня поблизу селища Спартак на Донеччині. Стан Ірини і досі залишається вкрай важким. Лікарям вдалося врятувати око, яке прошило осколком. Сьогодні Ірина витримала четверту після поранення операцію. 25-річна дівчина з Львівщини ще торік пішла добровольцем до "Правого сектору".

Філолог за освітою, на передовій зрозуміла, що для порятунку бійців їй бракує спеціальних знань. Тож вступила до Дніпропетровської медичної академії. Однокурсники кажуть: вона відучилася семестр, та не могла залишатися осторонь. Тож у лютому добровольцем пішла до 93-ї бригади і стала санінструктором.

"Стан вкрай важкий, перелито більше чотирьох літрів крові. Ми намагаємося, робимо все можливе, щоб вона вижила, все залежить від неї. Все, що можна зробити було лікарям, вже зроблено. Навіть більше", – каже головний лікар обласної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко.

Як відомо, разом з Іриною на фугасі підірвались ще троє бійців. Поранену медсестру гелікоптером транспортували до Дніпропетровська.