Справу передали до суду: Через корупцію відсторонили ректора медуніверситету, який понад 20 років був на цій посаді

Наразі справу Запорожана передали до суду.

Міністерство охорони здоров’я відсторонило ректора Одеського медуніверситету Валерія Запорожана, який очолював виш від 1994 року, від посади через розслідування, пов`язане з корупцією.

Про це повідомили у прес-службі відомства, передає Корупція.Інфо.

"З 23 квітня Валерія Запорожана відсторонено від виконання службових обов’язків ректора Одеського національного медичного університету. Відповідний наказ підписали у МОЗ", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, підставою для звільнення став складений співробітниками Національної поліції стосовно Запорожана протокол про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією.

"Особа, щодо якої складено протокол про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, якщо інше не передбачено Конституцією і законами України, може бути відсторонена від виконання службових повноважень за рішенням керівника органу (установи, підприємства, організації), в якому вона працює, до закінчення розгляду справи судом", – зацитували у МОЗ статтю закону України "Про запобігання корупції".

Популярне: "Тепер до вас зможуть приходити додому…": Коли і чому почнуть перевіряти українців

Також у відомстві уточнили, що судовий розгляд справи здійснюватиме Приморський районний суд Одеси, а до завершення розгляду справи судом обов’язки ректора Одеського національного медичного університету виконуватиме проректор з науково-педагогічної роботи (з міжнародних зв’язків) ОНМедУ Валерія Марічереда.

Нагадаємо, раніше після масштабного скандалу через зрив тестування майбутніх лікарів-стоматологів комісія МОЗ визнала роботу ректора Національного медуніверситету у Києві в 2017 році незадовільною і Катерину Амосову було звільнено з посади.