Світ на ногах! Путін перейшов межу: в ЄС не стримались – страшний злочин! Відповість за все!

Президент Європейської ради Шарль Мішель шокований руйнуванням дамби Каховської ГЕС, обіцяє притягнути РФ до відповідальності.

“Шокований безпрецедентною атакою на дамбу Нової Каховки. Руйнування цивільної інфраструктури однозначно кваліфікується як воєнний злочин – і ми притягнемо Росію та її маріонеток до відповідальності”, – написав Мішель у Twitter.

Він пообіцяв порушити це питання на червневому саміті ЄС. Також Мішель запропонував більше допомоги затопленим територіям.

“Мої думки з усіма сім’ями в Україні, які постраждали від цієї катастрофи”, – заявив Мішель.

Підкреслимо, глава МЗС Дмитро Кулеба назвав підрив Росією Каховської ГЕС жахливим воєнним злочином і, ймовірно, найбільшою техногенною катастрофою в Європі за останні десятиліття.

“Це жахливий воєнний злочин. Єдиний спосіб зупинити Росію, найбільшого терориста XXI століття, – це вигнати її з України”, – написав Кулеба у Twitter.

Тим часом ООН в черговий раз проявила свою недолугість, після новини про підрив Каховської ГЕС.

На офіційній сторінці Організації Об’єднаних Націй у Twitter 6 червня розмістили публікацію про День російської мови, але нічого не згадали про підрив станції.

«Вівторок – день російської мови. Слідкуйте за новинами ООН російською мовою», – йдеться в повідомлення.

Що варто зазначити, ООН опублікувала твіт-привітання вже після того, як стало відомо, що окупанти підступно підірвали Каховську ГЕС в Україні. То так вчиняє організація, що мала б контролювати безпеку у світі? Неймовірний цинізм!