Терміново! Чорне море під загрозою – Путін наважився? Порти в небезпеці – дамо відсіч!

Росія перекриває Україні Чорне та Азовські моря під видом навчань.

Про це повідомляє Мілітарний.

За інформацією ЗМІ, оголошені маневри, якими Росія перекриває Україні Чорне та Азовські моря, мають відбутися з 13 по 19 лютого. Росія повністю перекриває на цей період половину території Азовського моря перекривши можливість відбуття з портів у Бердянську та Маріуполі суден до Чорного моря.

У Чорному морі один з районів лежить від мису Тарханкут в окупованому Кримському півострові і до 12 мильної зони біля Одещини. Тут також перекривають міжнародні маршрути сполучення з українськими морськими портами, повідомляють журналісти.

На період заявлених російських маневрів у Чорному морі будуть присутні шість великих десантних кораблів з Балтійського та Північного флотів ВМФ Росії. Це «Петр Моргунов», «Георгий Победоносец», «Оленегорский горняк», «Королев», «Минск» та «Калининград», що вже прибули в регіон.

Нагадаємо, що в Росії оголосили про проведення чергових військових навчань біля українського кордону. Вони пройдуть на території Ростовської області на полігоні ЗС РФ, який розташований приблизно за 50 кілометрів від кордону з Україною і розпочнуться 11 лютого.

У навчаннях братимуть участь підрозділи 150-ї мотострілецької дивізії Південного військового округу. З техніки будуть представлені основні бойові танки Т-72Б3, бойові машини піхоти БМП-3 і безпілотники; всього брати участь у навчаннях будуть близько 400 військовослужбовців і близько 70 одиниць військової та спеціальної техніки.

Завданням навчань названо відпрацювання тактики ведення бойових дій в обороні укріплених позицій з подальшим переходом з оборони в наступ. Додамо, РФ продовжує перекидати до Білорусі військову техніку начебто для спільних навчань, що стартують 10 лютого.

«Черговий залізничний ешелон доставив на станцію розвантаження зенітний ракетно-гарматний дивізіон «Панцир-С» Східного військового округу», – йдеться у повідомленні.

Дивізіон «Панцир-С» включає 12 бойових машин, кожна з яких може нести по 12 зенітних ракет у транспортно-пускових контейнерах.

Після розвантаження особовий склад здійснить марш у задані райони, де обладнає позиції та заступить на навчально-бойове чергування у складі Єдиної регіональної системи ППО Білорусі та Росії.