Терміново! Важливе рішення – Степанов випалив, “купувати чи ні”. Українці не чекали

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що Україна не буде купувати російську вакцину, оскільки та не пройшла третю стадію клінічних випробувань.

Про це він заявив в ефірі телеканалу “Україна 24”.

“У світі не існує підтверджень того, що та вакцина, про яку говорять в Російській Федерації, пройшла всі фази, особливо третю, клінічних випробувань. Ми знаємо, що в світі є багато виробників вакцин досить потужних компаній, які тільки перебувають на завершальній стадії клінічних випробувань. Третя стадія передбачає велику кількість людей, які є добровольцями. Зараз навіть немає предмета розмови для дискусій – купувати чи ні”, – сказав він.

За словами Степанова, у вакцині найважливіше – безпека, а без доказів дієвості та універсальності препарату рекомендувати його людям неможливо.

Нагадаємо, депутат від «Слуги народу» Олександр Качура заявив, що Україні доведеться домовлятися з Росією про вакцину проти Коронавірусние захворювання, якщо доведуть її ефективність. Поки про її дієвості говорять тільки в РФ.
Про це він заявив в ефірі телеканалу NewsOne, повідомляє Радіо Свобода.

«Якщо російська вакцина покаже свою ефективність, будуть рекомендації відповідні, ми будемо зобов’язані закуповувати, я вважаю», – сказав Качура.

Він також додав, що «частина фракції” Слуга Народу “поб’є його камінням» за такі слова.

На такі заяви українського депутата позитивно відреагував російський політик – глава комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов, передає «ТАСС». Він сказав, що Качура «ставить інтереси людей вище геополітичних».