Тільки що! Відбувається немислиме – прем’єр йде у відставку, після гучного скандалу. Шокуюча заява політика – Естонію трясе

Прем’єр-міністр Естонії, голова провідної правлячої партії Центру Юрі Ратас (Juri Ratas) в ніч на середу після засідання правління партії заявив, що йде у відставку через підозру в корупції в партії.

Він це чиновник написав у Facebook в середу, 13 січня.

Прем’єр зазначив, що пред’явлені підозри не означають однозначну провину, проте кидають тінь на всіх причетних.

“У політиці для вирішення важких ситуацій доводиться робити дуже непростий вибір. У сформованій сьогодні ситуації, виходячи зі своїх цінностей, я прийняв рішення піти у відставку з поста прем’єр-міністра Естонської Республіки. Це рішення було прийнято після консультацій з правлінням і фракцією Центристської партії, а також з найближчими колегами. Можливими здавалися різні рішення, але тільки одне з них є правильним “, – йдеться в заяві Ратаса.

В политике для разрешения трудных ситуаций приходится делать очень трудный выбор. В сложившейся сегодня ситуации, исходя…

Опубліковано Юри Ратас Вівторок, 12 січня 2021 р.

Він подякував “за можливість бути прем’єр-міністром і служити Естонії протягом чотирьох років, допомагати підвищувати рівень життя Естонії, зміцнювати міжнародний імідж Естонії”.

“Але в політиці необхідно робити дуже непростий вибір для вирішення складних ситуацій. До цього політик повинен бути готовий”, – підкреслив Ратас.

Нагадаємо, раніше державний прокурор Естонії Тааві Перн заявив, що генеральний секретар Центристської партії Михайло Корб, радник міністра фінансів Керсти Крахт, бізнесмен Хіллар Тедер і ще двоє людей є підозрюваними у справі про корупцію в зв’язку з видачею державного кредиту девелоперу Porto Franco. Як вважають в прокуратурі, Корб домовився з Тедеру про те, що той пожертвує Центристській партії до одного мільйона євро перед виборами до місцевих самоврядування, наміченими на 17 жовтня 2021 року. В обмін на це держава мала б виділити пов’язаної з Тедеру Porto Franco кредит на 39,3 мільйона євро на реалізацію девелоперського проекту.