Токмак НАШ! На ранок – підняти прапор: звільнення міста. ЗСУ зайшли – сльози на очах. Це змінить все

Збройні сили України вже другий тиждень намагаються прориватись до другої лінії оборони російських окупантів на півдні нашої країни. Можливо, наступним великим кроком наших воїнів буде звільнення Токмака.

Олександр Коваленко — військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» вважає, що маркером наступного прориву ЗСУ буде звільнення Токмака, його оперативне оточення або вихід на південь від дороги Т0401 Токмак — Пологи.

«Коли ми зможемо це зробити? Робити прогнози справа невдячна. Але загалом, згідно з тим рухом, який спостерігається на лівому фланзі, це може статися до кінця вересня. Тобто прорив другої лінії у вересні, а в жовтні фактично має початися рух на третю», — вважає Коваленко.

Проте, Владислав Селезньов — військовий експерт налаштований не так оптимістично. Селезньов вважає, що в цьому рівнянні дуже багато перемінних, і важко сказати, чи вистачить ЗСУ ресурсів підтримувати інтенсивність операцій. Особливо на тлі того, що західні союзники стримано сприймають зміну керівництва Міноборони.

При цьому з упевненістю можна говорити про прискорення темпів на Мелітопольському відтинку. І, скоріше за все, від подій біля Роботиного, Вербового та Новопрокопівки залежить доля наступу на південь.

А ось керівник Центру військово-політичних досліджень — Олександр Мусієнко припустив, що росіяни там ослаблені і не зможуть чинити сильний спротив.

«Те, про що ми говоримо — Вербове, Новопрокопівка та інші населені пункти — це розширення нашого плацдарму. Мета якого закріпити фланги та просунутися вглиб оборони російських військ», — сказав він.

Зазначимо, що нині Сили оборони на півдні закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження по виявленим цілям противника та здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.