Тотальний опір! Резніков не змовчав: детальна інструкція. Знищимо ворога разом!

Міністр оборони України Олексій Резніков закликав українців, які перебувають на тимчасово зайнятих ворогом територіях, позбавляти російські війська тилової підтримки.

“Звертаюся до громадян, які перебувають на тимчасово зайнятих ворогом територіях. З вашою допомогою наша армія швидше здолає і вижене окупантів. Треба позбавити російські війська тилової підтримки”, – написав Резніков у Facebook у середу.

Він пояснив, що якщо ворог залишиться без палива, боєкомплекту, їжі, інженерної та ремонтної підтримки, він стане безпорадним.

“Мисливці. Єгері. Лісники. Ви знаєте кожну стежку і кожен ярок у вашому краю. Це ваш час. Ворог повинен відчути, що кожен крок без запрошення по українській землі може стати для нього останнім. Треба, щоб в окупанта була тільки одна мотивація – якнайшвидше втекти з нашої країни”, – наголосив міністр.

Резніков заявив, що настав час посилити тиск на ворога, який втратив ініціативу.

“Час перейти до тотального опору!” – вказав він.

Міністр зазначив, що Україна тримає 160 годин оборони.

“Росія не витримала і почала визнавати втрати. Це сталося завдяки героїзму наших захисників і захисниць. А також завдяки бійцям інформаційного фронту, які прорвали інформаційну блокаду”, – написав Резніков.

Крім того, міністр наголосив, що армія України успішно зустрічає лобові атаки російських окупантів, зокрема українські спеціальні підрозділи – ССО, спецназ СБУ та Головне управління розвідки – ефективно знищують російські війська на марші.

Також Резніков раніше повідомив, що характер подій змінюється, російські військові здаються в полон і відмовляються продовжувати наступ.

“Шановні українці! 147 годин оборони. Характер подій змінюється. Російські окупанти намагаються хоч якось втримати боєздатність своїх підрозділів. Але вдається все гірше й гірше. Про це свідчать неодноразові факти здачі у полон груп російських солдатів з офіцерами. А також відмов продовжувати наступ”, – написав міністр.

За його словами, у Росії родичі полонених і загиблих починають виходити на акції протесту.

Водночас, за словами Рєзнікова, ворог, злякавшись прямого контакту з українськими захисниками і захисницями, перейшов до тактики дистанційних обстрілів мирних міст.

“Удари авіацією та ракетами з території Росії та Білорусі по житлових будинках і школах, обстріли з РСЗО пологових будинків – це боягузлива поведінка тих, у кого немає честі. Це не військові – це терористи, представники держави-терориста. І це тавро надовго. Ворог підло обстріляв мирний Житомир. Це від переляку спроба помститися за успішне виконання 95-ї бригади завдання в ООС. Окупанти цілилися по казармах бригади та по житлових будинках поруч”, – написав Резніков.

Зараз, за словами міністра, від російського терору потерпає багато українських міст і сіл, але чи не найбільше – Харків, Маріуполь та Херсон.

“Це зайвий доказ того, що ніякого «русского мира» не існує. Є нацистська ідеологія в голові у дещиці маніяків, які поки тримають владу в Росії. А є українські громадяни, які розмовляють різними мовами, ходять до різних церков і молитовних будинків разом чинять героїчний опір російським окупантам”, – написав Резніков.