Трамп розкритикував Обаму за зіпсовані стосунки з Ізраїлем

Чим ближче до інавгурації новообраного президента США Дональда Трампа, тим різкіші заяви кидає він у бік чинного американського лідера Барака Обами.

Зокрема, Трамп звинуватив попередника в тому, що той під кінець своєї каденції вирішив зіпсувати стосунки з усіма, з ким це тільки можливо, у тому числі з Ізраїлем, передає Корупція.Інфо

"Роблю все можливе, щоб не звертати увагу на численні підбурювальні заяви і перешкоди з боку президента О. Думав, що це буде спокійна передача влади – НІ!", – зазначив республіканець у своєму мікроблозі Twitter.

Буквально зразу ж з'явився ще один твіт, у якому мільярдер написав: "Ми не можемо продовжувати терпіти те, що до Ізраїлю ставляться з повною неповагою і зневагою. Раніше вони були великими друзями США, але не тепер. Початком кінця була жахлива угода з Іраном, а тепер це! Будь сильним, Ізраїль, 20 січня наближається! "

Під новим виявом неповаги до Ізраїлю Трамп мав на увазі резолюцію Радбезу ООН, що вимагає від Ізраїлю негайно припинити всю поселенську діяльність на палестинських землях. Її підтримали 14 з 15 членів Радбезу, у тому числі й Україна. Американська делегація утрималася від голосування, хоча Ізраїль просив заблокувати резолюцію.

Такий крок Трамп засудив і заявив, що потрібно було накласти вето, а миру між ізраїльтянами та палестинцями вдасться досягнути тільки шляхом прямих переговорів, а не заборон та війни.