У Авакова оприлюднили документи, що Бузину вбили клінічні ідіоти (ФОТО 18+)

МВС України оприлюднило частину матеріалів із розслідування справи про вбивства Олеся Бузини
Відповідні матеріали оприлюднив у своєму блозі на Цензор.НЕТ  директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко, передає Корупція.Інфо

Так, згідно з висновком судмедекспертизи № 1070 від 29 травня 2015 року, при експертизі трупа Бузини виявлено п'ять зажиттєвих вогнепальних поранень голови, шиї, грудної клітини та живота: три наскрізних та два сліпих. Смерть настала від множинних кульових вогнепальних поранень тіла з ушкодженням внутрішніх органів, з шоком і крововтратою, які є у прямому причинно-наслідковому зв'язку із настанням смерті. У одязі жертви було виявлено і кулю калібру 7,62 зразка 1930 року. Гільз не було, адже знаряддя вбивства – револьвер наган – поки що не знайдено.
 

Вбивць бачили одразу декілька свідків. А один з них – із найближчої відстані. Це таксист, який возив у той будинок масажистку. І того дня чекав на її повернення в автомобілі під парадним. Перед його очима і розгорнулася вся ця блискавична драма. Тепер, після затримання підозрюваних, його додатково допитують. Він свідчить про певну схожість підозрюваного Андрія Медведька зі стрільцем у Бузину, який під час скоєння злочину приховував обличчя медичною маскою та кепкою. Другий нападник так само вийшов з машини, але пострілів не робив, натомість спостерігав за навколишньою ситуацією.

Свідок- таксист:

"Ну так похож, вроде. Челюсть маленькая была, маска вот так закрывала. – У вас внутрішнє переконання сто процентів? – Нет, ну процентов 60%-70%. Тот второй тоже смахивает. Ну это 5-10 секунд. Быстро по времени. – Но стріляв той, що інтерв'ю давав? – Да. Это точно".


Окрім власне стрільців декілька свідків бачили і їхній автомобіль на місці злочину. Це Ford Focus темно-синього кольору, реєстраційний номерний знак BL 810 BW (Італія). Ось ця машина зафіксована відеореєстратором іншого автомобіля, який виїздить у той ранок з двору будинку № 58 по вулиці Дегтярівській. За версією слідства, саме на ній вбивці Бузини слідкували за ним протягом тижня, а рано вранці о 6:30 16 квітня приїхали у двір і стали чекати на жертву. А після її вбивства сіли в автівку та поїхали геть.


Згодом цей кинутий автомобіль було виявлено у дворі будинку номер 9 по вулиці Ежена Потьє.Це за декілька кварталів від місця злочину у тому самому районі міста. А ще неподалік під парканом біля автомобіля було виявлено кинуті речі, згодом ідентифіковані як ті, що використовували вбивці. Адже на куртці темно-синього кольору виявили сліди порохових газів. Відтак слідство отримало автомобіль Ford Focus та речі для того, щоб почати розплутувати клубок злочину. Всі ці предмети були ретельно досліджені експертами.


З висновку судового експерта Андрущенка: "На поверхні наданої куртки виявлено сліди дифеніламіну та централіту 1, на поверхні штанів виявлено сліди дифеніламіну. Дифеніламін та централіт 1 є компонентами, характерними для продуктів пострілів, що здійснювалися патронами, спорядженими нітроцелюлозним (бездимним)порохом".


Висновком експерта ДНДЕКЦ МВС Сандалович № 20-585 на тій самій куртці та штанах було встановлено генетичні ознаки (ДНК-профілі) клітин, виявлених на виворотній поверхні куртки, а саме: комірі, манжет-резинці правого рукава, манжет-резинці лівого рукава, на собачці замка та клітин, виявлених на виворотній поверхні поясу-резинки штанів, які збігаються між собою та належать невстановленій особі чоловічої генетичної статі.


Разом із кинутими злочинцями речами було виявлено і дві медичні маски блакитного кольору, на яких, згідно з висновком експертизи, виявлено було клітини з ядрами, на яких було встановлено ідентичні генетичні ознаки (ДНК-профілі)

З висновку екперта № 900 мб експерта Кобец: "Генетичні ознаки клітин з ядрами на медмасці 1 та медмасці 2 збігаються між собою та належать невстановленій особі чоловічої статі".

 

Таким чином слідство припускає, що один вбивця залишив свої сліди одразу на двох масках. З автомобіля Форд Фокус було знято змиви з чотирьох внутрішніх та чотирьох зовнішніх ручок дверей. Це також дало можливість встановити генетичні ознаки (ДНК-профілі) невстановлених осіб чоловічої генетичної статі.

Потім було ретельно досліджено та проаналізовано сліди у салоні автомобіля Форд Фокус та вилучено змиви з поверхні ручника, рульового керма та коробки.


Тобто автомобілем користувалося декілька водіїв що, власне, не дивно. Але оперативники вже отримали головне: ДНК профілі двох чоловіків, які перебували в автомобілі, які носили одяг, маски і кепки, залишені біля нього та у які, згідно з показами свідків, були вдягнені вбивці під час скоєння злочину", – написав Шевченко.

В той же час до матеріалів Шевченка залишається багато запитань. По-перше, вдається сумнівним, що підозрювані мають достатньо грошових коштів аби викинути на вбивство людини з чисто ідейних міркувань чималеньку для середньостатистичного українця суму в 2 тис. доларів. Про мотиви підозрюваних в МВС поки що мовчать.

По-друге, за версією розслідування, вбивці виглядають клінічними ідіотами, адже в кількох кварталах від місця злочину кинули і свою автівку і власні речі цілими та неушкодженими, навіть не спробувавши знищити ці надзвичайно важливі уліки. Не знати (хоча б на прикладі кримінальних телесеріалів), що на медичній масці з місця злочину залишається слина (генетичний матеріал) злочинця в нас час майже неможливо. Це ж стосується і одягу і авто. Нормальний злочинець навіть за відсутності часу спробував би підпалити авто з одягом. Адже технічно це зробити не важко.

Отже, або затримані Медведько та Поліщук безкорисні ідейні ідіоти, що теж можливо, або в цій справі зрозуміло далеко не все.

depo.ua